Bra med jullov!

Av många anledningar, naturligtvis, men en särskild bra grej med jullovet har varit Elmas ökade hemmatid som givit möjlighet till mer intensiv och kontinuerlig toaträning. Funkar nu dagtid utan problem så länge det gäller kisseriet. Nr 2 väntar hon tyvärr ofta med tills hon fått på nattblöjan, eller innan den kommit av på morgonen. Nu har vi fått inkontinensskydd till vår säng också, eftersom Elma spenderar senare delen av natten där. Nu känns det således tryggare att börja smyga bort nattblöjan också. :-)
Hon har också, eller snarare äntligen, fått utnyttja sin belöning för toastarten. Drakborgsbesöket var otroligt poppis! En rödkindad, toknöjd tjej fick vi med oss hem därifrån. :-)

Manne har utnyttjat julfriden genom att kämpa mot sin förkylning och  tandsprickningsvärkeländet. Dag som natt i fleratalet dygn har det ojats och varit ledsamt. Inte går det nåt vidare värst mycket i rätt riktning heller, tänderna är envisa och förkylningen likaså. Förkylningen snurrar f.ö. runt runt mellan familjemedlemmarna här. Ena dagen är nån lite bättre, då är en annan sämre, och sedan tar det om igen innan den förste blivit frisk. men men, man får se glad ut och skrika PEPPAR PEPPAR åt alla magsjukeeländen så de fortsätter hålla sig borta från vår boning åtminstone..........   

Dock har lilleman mellan de obehagliga snytsessionerna hunnit med lite träning med gåvagnen, stått och poat med nån leksak vid en stol eller nån annan möbel i "lagom" höjd och plötsligt släppt taget nån kvartssekund innan han insett sitt "misstag" och åter greppat säkerhet eller helt sonika slagit sig ned på baken istället. När vi var ute och pulkaåkte förra veckan (jo, det låg snö kvar en hel dag faktiskt) så satt han och vinkade åt Elma och pappa. Men det har han inte bjussat på mer än en eller två gånger till efter det.....

Idag är första dagen tillbaka i verkligheten igen. Vi har ju kalasat en hel massa, med mormor, morfar och moster på julafton och nyårsdagen (ja, igår!), hos stormoster med resten av min släkt på juldagen, med farmor, farfar, faster farbror å kusinerna på annandagen och med Filip, A-C och Janne på nyårsafton.

Peppe och jag har fått två barnfria kvällar och sovmorgnar. Passade på att gå på bio å en middag på tu man hand på ....kebabcity! (nåja, vi hade lite bråttom så det fick duga, men tanken som räknas va ;-)) . Härligt med egentid, hur som helst! 
Jag har fått träningskläder och P har fått ny längdskidutrustning så vi hoppas att vi ska hålla de nyårslöften vi aldrig gav! ;-)    Mellan de eventuellt kommande träningspassen ska deet jobbas också. Jobbstart imorgon för min del, ska jobba två dagar/vecka + varannan lördag nu tills Manne börjar dagis är det tänkt. Känns lite tomt och konstigt, men bra också på sätt och vis. Och när jag lämnar kottarna hemma får de mertid med sin pappa, känns ju faktiskt inte så dumt. Nu är det ju snart dags för jobbyte för hans del också. Spännande tider framöver!

På ledigtiden (om vi hittar nån till bra pris :-P) har vi tänkt börja med renoveringen av barnens rum. Just nu är vi bara inne i planeringsstadiet, och lär så vara till efter Elmas födelsedag om vi kan hålla oss när det kliar i fingrarna.... Vi har ju i alla fall tänkt att de ska dela rum, får se hur det ska gå, kanske får vi börja om på ruta ett när vi är klara om det visar sig gå helt åt pipan, men i så fall är det ju ett rum till som får sig en omgång, är väl sånt vi behöver för att få ändan ur vagn va ;-)

På nyårsafton var det 2 år sedan min farfars bortgång, och idag är det 6 år sedan morfar gick bort. Jag kan inte låta bli att tänka på hur mycket det går att sakna vissa människor egentligen. Tomrum som aldrig kommer fyllas, en speciell plats i hjärtat för en speciell människa....... men det är ju det som är kärlek, inte sant? Ta vara på tiden med varandra, skapa stunder som ger härliga minnen! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0