Lägesrapport måndag

När jag ringde Peter imorse var han inte pigg alls. Verkligen inte pigg. Orkade inte ens ta en dusch sa han, och det är en mycket hög prio för honom i vanliga fall, att han inte orkat duscha på flera dagar nu är verkligen ett tecken på att han inte mår bra.
Kände mig alldeles vimsig i huvudet och sprickfärdig av nervositet inför samtalet med läkaren som skulle ske senare idag.

Vi åkte in till klockan tio för att vara där när läkaren skulle gå ronden. Igår hade jag gjort en hel A4-sida med frågor som jag tog med för att komma ihåg att ställa dem. När vi träffade Peter var han aningen piggare än vid telefonsamtalet ett par timmar tidigare. Sa att han, trots flertalet alvedon, haft ont i natt och haft svårt att ligga och sova.

 När vi varit hos honom ett tag kom en sköterska för att sätta en ny kanyl. den gamla tog de bort igår, men nu hade sänkan höjts och man bedömde det som ett tecken på lunginflammation, varför han skulle få antibiotika intravenöst. När första dosen av det var avklarad fick vi träffa läkaren. En mycket lugn och sympatisk man som efter bästa förmåga försökte förklara allt vi undrade över. Han kunde inte riktigt förklara varför proppen uppstått, men sa att sängliggandet i samband med febern förmodligen haft inverkan. Ofta brukar proppar bildas i benen och sedan flytta på sig och fastna i mindre kärl någon annanstans i kroppen, som tex i lungan eller hjärnan. man brukar dock ha ont i benen i så fall, vilket inte varit fallet hos Peter, men den kan ha gått obemärkt från benet också menade han. Det brukar bara ta några dagar till proppen löst upp sig, men medicineringen kommer fortsätta i cirka 6 månader som det ser ut just nu.

Det kommer att ta ytterligare cirka två-tre dagar från idag innan dosen för Waranet ställts in ordentligt. Han sa att man strävade efter ett PK-värde på mellan 2 och 3. När Peter kom in hade han 1,2 och idag låg det på 1,4, så det är en bit kvar. Dock har han förflyttats till Sundsvalls sjukhus idag. Skönt att vi får ha honom närmare hemmet nu i alla fall.


Kommentarer
Postat av: Ingrid i Stöde

Så skönt att Peter kommit till S-vall. Lite lättare för er alla. Läser in i dina ord att ni är nöjda med vården, ja förutom ambulansgubbarna då. Hoppas att ni får fortsatt bra hjälp och även om det är jobbigt för Peter att vara inlagd så behövs det nu.

Hoppas du oxå kan få lite vila mellan sjukbesök och dom efterlängtade uppdateringarna på bloggen.

Kramar till er alla.

2009-08-17 @ 16:41:56
Postat av: Anonym

Vi tänker mycket på er varje dag. Tack för att du orkar blogga.

Skönt för er att Peter är i Sundsvall nu.

2009-08-17 @ 19:06:00
Postat av: Agneta

Inlägget var från Agneta i Skåne, det kom visst inte med. Hälsa Peter från oss.

2009-08-17 @ 19:08:29
Postat av: Acca

ja skönt för er att han är på hemma plan iaf.! och att ni fått svar på en del frågor och framför allt bra sjukvård, ja förutom ambulansen då....annars brukar ju sjukvården bara få kritik. kram kram från oss alla

2009-08-17 @ 22:06:13
URL: http://acccca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0