jag fortsätter där jag slutade.....

....med lillkisen. Jag har inte använt kameran nästan alls på sistone. Förutom när jag till ett särskilt ändamål behövde ha en bild på en nöjd Manne som tittade i kameran, å inte hade nån färsk sådan. Här är några sötisar som jag nästan måste dela med mig av :-D.

hm... vad gör du, mamma? det verkar spännande....


vilken fin...typ... sak....

jaså, kamera?! ska man va glad säger du? såhär?

eller kanske såhär?Lilla hjärtegnutten! ♥ Så myspysig så mammhjärtat sprängs ibland!

Och stora hjärtegnuttisen är inte sämre hon, mja, hon har sina stunder förstås, men med sin energi, bestämdhet och initiativförmåga lär hon komma långt, så jag ska försöka att inte klaga så mycket på den.  Synd jag inte har nån ny Elmisbild för tillfället då bara (det där med rättvisan, ni vet) men vi kan ju ta ett par från när hon var i Mannes nuvarande ålder. nog ser man fortfarande att de är släkt? :-)


Manne övar förresten på att sitta själv. Klarar just nu bara ett par sekunder, men man ska ju börja nånstans ;-). Han drar upp benen under sig när han ligger på mage också, liksom vill komma framåt, men inte heller det lyckas i nån större utsträckning ännu. Vi har provat några fler omgångar med mosad potatis som föda också. Funkar bra faktiskt, inga sura miner, men tungan är inte riktigt med på noterna ändå. Tänkte jag skulle börja testa med gröt snart också, men det är visst en längre bit från tanke till handling nuförtiden. Nån som vet varför? ... Nähäpp, inte jag heller! ;-)

I går fick Manne sitt första badhusbad. Såg en aning skeptisk ut först, men gillade snabbt läget och mös på bortåt en halvtimme innan jag tyckte att det fick räcka. OK, cirka 33ºC i vattnet, så han frös knappast, men det går nog ändå åt en del energi.  Storgumman gjorde iaf av med MASSOR av energi. Tyvärr har vi visst badat för sällan efter minisimmet då hon gått märkbart bakåt i sin vattenvana, vågar inte ens hoppa från kanten längre :-(. Men, å andra sida, LITE försiktighet kan gärna få infinna sig i den kroppen också..... Bara att bada vidare så ska det väl släppa igen så småningom. Hur som helst blev hon så trött så hon sov HELA natten i sin egen säng. Det har ju bara hänt ett fåtal gånger tidigare. Synd bara att jag skulle skjutsa P till Timrå imorse så vi var tvungna att väcka henne :-(. 

Nä hörröni, nu måste den här mamman ta vara på sin chans att sova. Pappan sover i Umeå med sina jobbkompisar så jag har barnen för mig själv inatt..... 
Lillprinsen

...får ett eget bildligt inlägg idag. Jag är ju hemma med bara honom nu.  Elma går på daaaaagis, som hon har längtat! Hoppas förväntningarna har uppfyllts nu också!

Manne och jag tog å kikade lite i spegeln idag. Där såg vi en jättefin och glad bebis :-D. Tidigare har vi mest sett dystra, fundersamma sådana så det var riktigt skoj idag!

Här en kille som provsmakar potatis


Å myser med pappsen :-)


...Å hos mommoj!


Mama!

Ni må tro Mannemamman blev nöjd idag när sonen (även med fadern som öra) gav sig på ett Ma-ma-sound! :-D
hur oavsiktligt det än må vara så är det allt lite skojsigt ändå. Det enda jag hört lillkillen hasplat ur sig tidigare, frånsett gurgelljud, nåt som låter som ett rollspel med katt och mus i huvudrollerna samt lite olika varianter av bräkningar, och frågande öööööööön, var häromdagen på skötbordet när jag blev överrumplad av ett da-da.

Nöjd var jag även under gårdagskvällen, när gossen visade gott uppförande på sitt första femtioårsgalej hos Ingrid i Stöde. En sammankomst som nog faktiskt bjöd på glada miner från alla inbjudna, och dessutom en massa mums i magen också!

Elmis spenderade aftonen hos sina morföräldrar och försökte tydligen styra sin mormor i diverse ärenden varefter tiden led. Inte det lättaste att ge sig på, skall intygas. Undrar just om mommoj kom ihåg att använda det gamla uttrycket: "Befall dina höns!"? :-D Att gumsan också duckar för alla typer av tillsägelser genom att koppla bort öronen eller, alternativt, replikerar å det mest högljudda kommer knappast som en chock för någon av oss. Det har liksom varit så ett bra tag nu. Mot de hon vågar trotsa, vill säga.  Men, min analys låter inte vänta på sig..... kommer man från en bäg släkt så gör man :-D
Hon är och förblir mitt gull♥!..........................

Premiärer!

Jomenvisst! Två premiärer klarade vi av den 10/8.
På Mannes 4-månaders dag fick han sig lite provsmak av fast föda. Mosad pära i lite ersättning. Å inga sura miner där inte. Storasyster som skrynklade ihop hela ansiktet i en "vad-tusan-vad-det-där-grimas" av högsta rang vid samma ålderoch tilltag.. Men lillebror fortsätter att imponera med sin foglighet och verkade tycka att det var rätt spännande med den där nya konsistensen. Återstår väl att se hur länge den inställningen sitter kvar, dock ....

Premiär nr 2 stod storasyster för. Sitt första biobesök! Vi tog med oss Filip med familj och bänkade oss framför Bilar 2. Visade sig att den var gjord för en lite annan -och äldre- målgrupp än föregångaren, kanske inte så konstigt eftersom de som såg den hunnit växa på sig några år nu, men det var hur som helst lite för mycket pangpang och James Bondifierat, för min smak. Nåväl, lilla damen - som dagen till ära hade sina föräldrar på var sin sida (och Manne hemma hos mormor)- ville gärna hålla handen när det blev lite läskigt, och stundom även sitta i knä på mamsen eller papsen istället för att sitta i egen stol, men upplevelsen verkade ändå ha lämnat ett gott intryck. Roligt det!

Igår fick vi Lundaborna på besök. Mycket trevligt! Mellan prat och födointag hann vi dessutom med en minigolfrunda. Jepp, jag rååååkar nämna det särskilt. Finns bara en anledning förstås..... gissa vem som vann?.... :-P

Hela huset sover

Nja, eller mina medboende i alla fall. Pappan och Elmis har visst somnat i Elmis säng. Moster och Manne i mosters. Och jag- fick egentid vid datorn! å det betyder idag lite nya bilder på bloggen!:-D

En serie om att dela ägg.....

blommor å bin (nåja-en humla iaf ;-))


Åsså en hel drös av mina underbara barn förstås :-D


Å andra hållet mä!

Jepp, Manneman fortsätter sin utvecklingsbana. Häromdagen gjorde han ett kast från rygg till mage enligt sin far. Men det är ju inte giltigt förrän morsan har fått se, förstår ni, så idag blev det godkänt. ;-). Pojken kan numera rulla 360°, om han har lust förstås.... Han greppar också efter allt som kommer i närheten. Syrrans kalufs, mammas tröjkant, eller sin egen napp. Å släpper gör han inte gärna heller, har vi märkt... :-P  
Han har börjat göra väsen av sig också. Både gladlynt väsen och sånt av mer ostämd natur. Men, ingen fara på taket. Storasyster är fortfarande sju resor värre, så klart det gäller att höras om man ska få sin beskärda del uppmärksamhet.

Jag har kommit av mig lite i ämnet bildproduktion och publicering igen, känner jag. Tiden har inte räckt till de senaste dagarna. Men ambitionen finns.  Just i detta nu ligger dock min kamera och vilar sig borta hos svägerskan. Den här morsan har inte alltför många fungerande hjärnceller. Hon tog dit kameran, men glömde både använda den och ta med den hem igen. Knas! Skärpning!

Dagen idag har jag verkligen känt att jag varit LEDIG!, haft riktig ligga-på-stranden-semester. Och dessutom avrundat dagen på Rotsjö gård med fika i kvällsolen och en titt på killingarna, kalvarna och hönsen. Mycket najs! Härligt mys! :-)

RSS 2.0