Semester och arbete

Allt är som vanligt på Gärdegården. Det jobbas på taket, å roddas med allt runt omkring. Det går sin gilla gång. Med tillhörande bakslag. Som när regnet kom från innertaket istället för att hålla sig till att spilla omkring utomhus. Stor fuktskada i vardagsrumstaket. Liten fuktskada i vardagsrumsgolvet. Stor fuktskada i förrådet uppe. Golv, tak och ytterväggar. Tyckte man att det var nog med den saken så kunde man inte annat än sucka åt eländet när kofoten dansade ner för ställningen och studsade in i vardagsrumsfönstret. Glaskras som på grekiskt bröllopskalas. Och en sprucken fönsterram därtill. Ska man se turen i oturen får man väl vara glad att de skador som skett inte påverkat de delar av huset som vi redan har renoverat. Behovet av renovering blev bara lite större än tidigare...om vi säger så....  
Tur det finns glädjeämnen. Som kalas tillexempel. Vi har firat en trettioåring och en sextioåring inom loppet av en vecka. Ett par bilder från den sistnämnda festligheten följer här nedan.

Mina smågryn är ju också glädjeämnen. Allt som oftast förstås. Inte för kl 06.00 kanske. Åtminstone bara sett från deras sida isåfall ;-). Sonen förbereder sig nog för dagisstarten i mitten av augusti. Det märks att han förstår vad man säger. Kan -och vill- äta själv tillexempel. Vet när han ska ta på skor och kläder, och hjälper till efter bästa förmåga. Om han råkar ha lust vill säga. Det  är en ruskigt stark vilja han besitter, sin storasyster uppidan, och den visas både frenetiskt viftande och högljutt pipande om det inte riktigt går enligt planerna. Storasyster är förstås inte sämre. Inte är det ett vilohem för öron här i alla fall, det kan ni vara säkra på, för båda de små trollen pratar så länge luften räcker här inne. Mannes svada förstår vi inte mycket av, och storasyster har tusentals påpekanden och funderingar som ska stötas och blötas tills man inte vet vad som är rätsida eller aviga längre. Inte konstigt att man själv får afasiliknande besvär och inte hittar orden man ska, de måste helt enkelt vara slut! ;-)

Ikväll har mormor och morfar lånat de små pratkvarnarna och imorgon stundar en dagsutflykt för dem. Moster lämnar takarbetet för en veckas fiolgnek och själv hoppas jag på att takprojektet snart ska vara i hamn, så man kanske kan få nån dags SEMESTER på RIKTIGT innan det är dags att kliva upp på 100% i tre veckor sedan. Imorgon är det takpannekånkningsdags. Ett steg närmare slutmålet, helt klart! :-)

Med blommor och med blader, vi fira......

På väg att gratulera....

....Fillakungen! Världens finaste (om än vid tillfället för förevigandet måhända lite sammanbiten ;-)) 60-åring! ♥ :)

mmm! tååååta!

Å en kille som vill ha meeeeer!


Jag passar på att bjuda på lite regntung trädgård och en humleholk också, nu när jag ändå lagt mig till med bilduppläggningshumöret ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0