Födelsedagsbarn

Jag borde kanske känna mig som en födelsedagsförälder, eller födelsedagsmamma eller något i den stilen, men jag måste medge att känslan av att vara just födelsedagsBARN sitter kvar, så vuxen man nu borde vara. Igår var en mysdag helt utan måsten. Bara slappa å vara, jätteskönt! Vi spankulerade kring Birsta, kunde inte låta bli att köpa något till Elma, fast det ju var "min" dag. Hon fick nya sängkläder och sedan fick P ett par nya skor. Jag fick en sophink. Haha, vilken present tycker ni! Jo man kanske borde fattat nån vink där, men tanken e faktiskt att jag ska plantera i den ute på balkongen, så det kommer bli jättefint! Blomtemat fortsatte med två amplar(färdigplanterade då) som vi kan hänga ut. Åsså fick jag en vas i samma stil som hinken, så jag kan sätta lite skördade växter där ute å matcha med de andra. Jojjomen, det blir grejer det! :-) Pengar fick jag åxå, att köpa nåt till mig själv för, det ska uträttas idag, kanske borde bli blomster för det med, men just nu överväger jag mest åt att kika på nåt nytt till garderben. Flera fina hälsningskort damp ned i brevlådan redan i fredags också, så roligt att känna sig ihågkommen, det värmer hjärtat!, så födelsedagsBARN jag nu är!
Lite komiskt att man nu, dagen efter får fira att man är mamma också! Igår var det barndag, idag mammadag. Kanske finns nån tårta kvar sen igår om jag har tur ;-P.

flaggan var framme hos min lilla mams å paps igår, som alltid vid födelsedagsfirande, Elma fascinerades såklart! Osäkert dock om man verkligen bör tugga på svenska flaggan, finns ju mycket konstiga regler kring den...
En äkta sommartårta njöt vi på kvällen, efter grillmiddag tillsammans med Ps å min respektive föräldrar. Elma flyttades kvickt från famn till famn den kvällen kan ni förstå. Farmor, Mormor, Farfar, Morfar, Mormor, Farfar, Farmor, Morfar.......

Värsta bästa dagen liksom :-D

Idag alltså! Min egen dag!! 26 vårar, oj så tiden springer iväg. Kan inte låta bli att känna mig lite äldre i år, nu när Elma är med. Idag delar jag också glädjen med Jenny och Anders som gifter sig och samtidigt döper sin Henrik!!

Igår var, förutom sömnlösheten en rätt bra dag det med för den delen. Elma ocj jag fick träffa min tremänning, Anna-Lena som var på visit i stan. Med sig hade hon också presenter till Elma, en Heffaklump från England och tre fina, handsydda bollar som hennes mamma, min mammas kusin, Ulla, hade gjort! :-)


Anna-Lena och presenterna, ja åsså Elma förstås

Åsså fler bilder från gårdagen, som även innefattade sällskap av Elin, A-K o N-J, en Elma som ville prata i telefonen och min härliga körsbärsbuske i blom!



Dygnvändare

Inte dyngvändare alltså, utan dygnvändare. Låter kanske lite som en insekt, å det är vår alldeles egna söta lilla tvåbenta insekt i så fall . Fyra månader gammal tycks hon ha kommit fram till att man ska sova när det är mörkt. Och eftersom vårt fagra Norrland inte erbjuder särskilt mycket mörker den här delen av året tycktes slutsatsen bli att hon inte tänker sova särskilt mycket alls. De senaste nätterna har det känts lagom att somna runt 12-snåret , vakna senast klockan 3 för att äta, sedan sova en halvtimme framåt fem å sen vara speedad flera timmar framåt. Har just spenderat fyra timmar med diverse misslyckade övertalningsförsök till att få henne att somna. Av blott egoistiska skäl förstås. Huvudet, mitt eget alltså, känns som det ska trilla av sin piedestal vilken sekund som helst om det inte får sig lite mer vila. Känns som nån liten filur sitter på insidan och försöker trycka ut mina ögon för tillfället. Kan ju hoppas att de håller sig på plats ett tag till....
Just nu ligger lillstumpan och försöker stoppa så mycket som möjligt av gosegiraffen in i munnen för att ljuddämpa sig själv. Ordet övertrött väl exemplifierat.........


Svettigt värre

Promenad BVC t.o.r. är dagens åstadkommande tror jag. Tog en omväg hemåt så solen har lyst på mig i drygt en och en halv timme idag. Skönt för både samvete och hälsa. Elma har haft en godhumör dag idag, njutit av både babymassage och friska luften. Ikväll ska hon och pappan få mysa alldeles själva, jag och Anna-Carin ska på klädparty å jag tänkte för en gångs skull försöka klara mig utan Elma ett par timmar. Vet att det inte blir lätt, men jag ska göra mitt bästa...

Hua mamma, att smaka "potatis och palsternackspuré" e ingen höjdare!
Vi försökte oss på en tesked eller två häromdagen men det enda roliga med det visade sig vara grimaserna..
potatis mosad med mjölk går bättre hem, får väl testa smaklökarna mer framöver...


Jag har fått min årliga förgätmigejbukett från Siv och Sten! :-)


Tröttfinken som inte hade lust att sova alls mellan klockan 03.50 och 09.30, men sedan, när mamman äntligen flyttat sig från sängen drämde till med att sova ett par timmar i hennes säng istället

Bra gissat!

Jodå Jenny, du var nog närmast vad det gäller att gissa vikten! Förstår att du e nyfiken , å resultatet blev........
.... 5760g!! Bara ynka 40 tusendelspannor ifrån din gissning! :-)
63 cm lång, huvudomfång på 41cm. Jo hon växer på sig. Sakta men långsamt, som min lilla pappsen och jag brukar säga ;-) Följer kurvan fortfarande också = SKÖÖÖNT!! :-)

Tidspessimisten Emse har varit i farten idag. Skulle vara på BVC kl13. Hade räknat med ungefär en timme för att gå hemifrån till BVC. kl 12 tog vi första stegen ut från hemmadörren. Nere vid Citygross hade minutvisaren gått 15 varv och ytterligare tio minuter senare, när jag uträttat ett par ärenden i bygget där, hade jag alltså 35 minuter på mig bort till BVC.
Shit, går aldreig tänkte jag men knotade på så fort jag kunde, å vips var vi framme, tio minuter FÖRE utsatt tid. Så fick man skylla sig själv att man fick sitta sjöblöt och lukta urkas hos distriktssköterskan.

Tur att dottern inte är äldre och kan säga riktigt vad hon tycker om sin mamma ännu ;-). Elma fick som tröst åtminstone njuta av babymassagen sedan, verkade gå hem riktigt bra hos henne!
En bussresa senare sitter vi nu hos mormor och väntar på morfar och pappan och en presumtivt trevlig spelkväll igen! :-)

Det måste ju synas

Igår eftermiddag satt vi fyra timmar ute i trädgården hos en av mammorna i mammagruppen jag umgås med. 10 pers ute i sköna solen. Där förberredde vi oss inför vårruset gernom att skriva på T-Shirts som vi ska ha på oss då, så det syns att vi hör ihop liksom, å vems bebis som e vilkens, om någon nu skulle blanda ihop det ;-)

Ryggen på min T-shirt ser följdaktligen ut såhär:


Kvällen tillbringade Elma och jag delvis hos farmor och farfar, ett ömsesidigt populärt besök tror jag, vi stannade framåt 21-tiden å gick sen vidare till spelfinkarna nån kilometer längre ned efter vägen, där pappan höll hus, å i föregående inlägg framkommer ju hur svårt vi hade att pallra oss därifrån i vettig tid....

Elma har i alla fall återhämtat sig från gårdagens bravader och ligger just nu å busar på filten.
Jag ska grädda mig ett par pannkakor, det enda i matväg kylen har att erbjuda för dagen, hoppas jag hinner handla i eftermiddag när vi varit på BVC....

Smaskens!

Mumsigt värre! Med fötter alltså! De senaste dagarna har lillfröken kommit på att fötter smakar minst lika bra som händer!
Igår kväll när vi kom hem - vilket var sent, runt midnatt, som vanligt när vi varit på spelträff- trodde vi att vi skulle få sova, men skruttan smaskade HÖGLJUTT på sina fötter framåt ett-tiden.... Men mättade gjorde det tydligen inte, för redan vid halv fem var hon hungrig igen och är nu fortfarande vaken. Jag hoppas på en möjlighet till en liten slummer snart innan vi har heleftermiddag med promenad till- och vägning & babymasage på BVC inplanerad....


Nu kommer bilderna

som jag inte orkade peta in igår. Natten har varit god. Elma sov till kvart i sex, jag klagar inte alltför mycket över det faktiskt. :-) Nu ska vi göra oss i ordning och dra till mammafika där vi ska trycka T-shirts som vi ska ha på vårruset den 2:a juni!

Presenter från helgen. Förutom sommarsetet från Västerås fick Elma nya kläder av mormor och en ny musikmobil av Aini m. fam.( alltså inte en sån man pratar i, utan en sån man tittar på, som ni ser...)

Elma tog ett bad när hon kom hem i söndags och passade på att äta lite på sina tår.
Igår provades tripptrappstolen med hyggligt gott resultat också!


Å Elin med familj kom på besök. Elma försökte sig på en brottningsmatch-eller var det en kram kanske?, N-J pysslade för fullt och det tredje fotot är på en gladis från nu på morgonen

Upp som en sol...

...ned som en pannkaka. Elmas gosiga, fina, glada förmiddag övergick på eftermiddagen till ett skrikande inferno. Ont i magen eller annat som stör? Hur ska man veta? Bet mig två gånger idag också, den lilla rackarungen, men men, det spelar ingen roll, man älskar henne hur mycket som helst i alla fall, världens bästa goklimp!! :-)
Tänkte lägga ut lite bilder men orkar ärligt talat inte ladda upp dem just nu. Ska lägga huvudet på kudden och sussa några timmar nu, förhoppningsvis utvilad, med nyladdade batterier imorgon förmiddag!

Lycklig är den som...

... får sova på morgonen!! Å det senaste dagarna har det som sagt stämt väldigt bra in på mig, Imorse också!!!!! :-D Jag fick sova ända till kvart i sju. Alldeles, alldeles underbart vill jag lova, mina vänner! Det krävs inte mycket för att roa en småbarnsmamma, men det gör ju inget.

Lillmoster: Du kommer väl ihåg den lilla dockan du hade. "Vivi".... Vivi är söt, Vivi är rar, lycklig är den som Vivi har..........
Jag har en alldeles egen Vivi i Elma! :-D

Ska se om jag orkar fli ner mig till CityGross å fixa lite enklare förnödenheter. Kylskåpet gapar i det närmaste tomt märkte jag när jag skulle kirra frukost... Först lite mer Elmamys bara!!

En intensiv weekend

Oj vad vi har studsat runt bland vänner och bekanta de senaste dagarna! Jättetrevligt! Många av dem var det rätt länge sedan vi träffade också! Vi hann med två besök på onsdagen, två på torsdagen + en vända för att titta till min farmors grav, så två besök på fredagen och två på lördagen. Snacka om spikat schema! Lite känns det i ryggen efter allt sittande dessa dagar,kan jag säga. Många timmars bilåkande och mycket stillasittande annars också förstås. Det som fick röra sig mest var väl munnen för ätit gott och snackat mycket har vi gjort hos alla vi besökte. Och ryggontet har det såklart varit värt, för att få träffa alla glada vänner!! :-)
Har blivit riktigt dåligt med promenader den här veckan således, måste ta igen det kommande dagar känner jag! (Kan ju ha en del att göra med allt gofika vi mumsat i oss hos våra vänner, att jag känner behovet av lite motion extra starkt menar jag, det slinkar gärna ned en pajbit eller kaka för mycket, vet verkligen inte vad jag ska skylla min dåliga karaktär på.....)
Elma har, vad vi tror, haft lite bekymmer med kliande tandkött. Gnagt, tuggat och dreglat på alla hon kommit åt och emellanåt visat dåligt humör p.g.a. detta också, men många glada miner har vi fått njuta i helgen också, ska sägas. Nöjdast var nog min lilla farfar som riktigt sken upp som en sol när han fick träffa vårt lilla hjärtegryn!

Tyvärr hade jag inte kameran framme så mycket som jag försökte lova i förra inlägget, men en hel del bilder blev det i alla fall, kommer som följer:

Elma, superglad i bilen, när vi åkte mot första instans, hennes tremänning, lilla Aini, snart två år, en riktig liten goding!
Vi fortsatte sedan några hus bort till min farbror, Henrik med sambon Kerstin, där stannade vi över natten, fortsatte sedan via besök på farmors grav i Österåker till Vickan med familj, där vi blev fint mottagna av hela familjen och bjöds på en god lunch, varefter vi styrde kosan till min farfars boning där Elma både fick träffa honom, samt moster som också anslutit, tillsammans med mormor och morfar.

Elma och gammelfarfar, åsså de fyra generationerna tillsammans

Moster hade saknat Elma länge nu och tog vara på varje sekund av möjlighet att få gosa och busa med henne!

Efter god middag med ovanstående gäng drog vi vidare till Peppes mormor där vi spenderade kommande natt för att nästa dag, tillsammans med henne, dra vidare till P:s moster med familj.
 
Elma snackade med Pappas kusin Ingela och gammelmormor, men allra bäst var det att få sitta i knät hos andra tremänningen föör helgen, mammans namne, lilla Emelie, hade både mumsigt hår och mumsiga fingrar tyckte Elma!

På kvällen softade vi lite med gemmelmormor hemma hos henne, Elma gav uttycket att ha tummen mitt i handen en ny innebörd! :-P


Lördagen åkte vi till Kerstin & Danne å  och snackade och fikade i flera timmar tror jag. Ett besök i deras trädgård går verkligen inte av för hackor vill jag lova, en härlig utemiljö har de sannerligen!
Fler som har en härlig utemiljö är P:s andra moster. Hos henne och maken spenderade vi återstoden av helgen, där hade jag också kameran i beredskap, så ni kan få ta del av det hela:

Elma spanade in fåren i hagen..... medan Maja, som normalt sett är väldigt skeptisk till små barn, spanade in oss...


Livet på landet!          Härlig sol hos oss-ruskigt regn över staden långt där borta


Det var väldigt soligt- och Elma hade jättetur och fick en härlig solhatt och fin sommardress i present! Elma gav gammelmoster en stooor puss som tack! Eftersom Elma också lyckades med konsstycket att kräka ned sig, fick hon strax användning för klänningen också!


Ett tag hängde det svarta, tunga moln över oss och vi gick in av rädsla att behöva ta en utomhusdusch, dock skingrade sig molnen raskt och kvällen fortsatte i lika underbart solsken som det vi mötte när vi kom. Grabbarna myste i paviljongen, elma tog en titt på trädgården med gammelmoster och jag tog mig en titt på trädgården genom okularet...





Den sydliga luften verkade göra gott för lillskruttan, som drämt till med att sova till halvåtta, kvart över åtta och kvart över sju de senaste tre nätterna, inte undra på att man vaknar som en riktig glader då!

Gla´skruttan!

Nu har hon somnat, får väl se om sjusovningen kan hålla i sig nån natt till, jag kan ju bara hoppas....






  

Jag glesar ut inläggen ett tag...

Ja, för nu blire nog inget skrivet på nån dag igen eftersom vi drar söderöver. Ska försöka ha kameran framme så mycket jag kan på vår tripp så vi kan kompensera med fler bilder när jag kommer hem! :-)

Igår efter babysången ringde N-J och erbjöd mig lift till Birsta, där-eftersom jag nappade på erbjudandet- A-K och jag kikade på lite material till dopkort. Nu kunde vi äntligen bestämma oss, så när vi kom hem blev det lite pyssel... Ingen mer packning alltså, nu ska jag klippa P, äta frukost och sen MÅSTE vi packa för vi hade tänk komma iväg mitt på da´n, får väl se hur den tidsplaneringen håller....

Elma och kusin kunde inte hålla sig på mattan igår, hopplösa små knoddar vi har! Elma försökte käka upp Elin och då drog Elin till Elma rakt över snoken, det ska börjas i tid... :-D



Skruttan



Igår gladskrutt, Imorse en nyvakenskrutt på toppenhumör och sen helt plötsligt- mitt i leken- en supertröttskrutt :-D

Jag håller egentligen på att packa saker inför vår söderresa som ska starta imorgon, problemet är bara att jag hela tiden kommer på andra saker, som jag BARA ska göra först. Så hittills har jag bara hunnit ta fram ett par klädesplagg åt Elma, men även startat en tvätt, börjat laga tidig lunch, plockat med disken, fixat med åtaganden i mitt styrelseuppdrag och lagat ett hål i mina leggings..... och inte lär jag väl få mer gjort genom att sitta och blogga antar jag... sen ska jag BARA äta, gå på babysång och säkert ett antal saker till, innan jag fortsätter packa.... Det är det här som kallas att PRIORITERA va?! :-P

Vår första bröllopsdag i bilder


På förmiddagen pysslade vi lite här hemma, Elma fick roa sig själv ett tag men tyckte tydligen att mamma var lite taskig som inte hade satt på henne mer kläder och försökte att svepa in sig själv med filten.


På eftermiddagen köpte vi en tårta och åkte till mormor och morfar för att fika. Elma, som hade sommarkläder dagen till ära, var på riktigt gott humör och dansade på mormors knän, till morfars stora förtjusning. Verkar vara ett släktdrag från min fars sida att alltid ha kameran i högsta hugg, som det ser ut....


Pappan myste lite med Elma innan vi lämnade henne hos mormor och morfar ett tag. Längsta tiden utan Elma för mig, hittills, blev det igår. Drygt tre timmar, tänk vad man hinner längta under den korta tiden ändå!


Men pappan och jag hade trevligt trots avsaknaden av Elma. Vi åkte ut till Löran å åt en härlig middag på tu man hand.



Se´n tog vi en runda ute i kvällssolen, gick ut på klipporna och njöt av lugnet. För precis två år sedan friade Peter till mig här ute, och i fjol vet ni ju också vad som hände detta datum...



När vi kom hem till MM&MF igen verkade inte Elma ha saknat oss det minsta. Däremot hade hon sölat ned sina kläder så hon välkomnade oss i utbytt kvällsstass. Hon hade också hunnit lära sig att speldosan var en rolig manick. Skoj att dra i snöret tydligen, men mest skoj att bita på handtaget egentligen....


Undrar om det är mumsigt med knäckebröd?


Liten busa luggar mamma till mammans stora förtret, Elmas två större nöjen nuförtiden består till hälften av just detta, och till andra hälften av att ta av pappan hans brillor...

För ett år sedan idag.....

Hos fotografen Carina Vallin:


I kyrkan:


utanför kyrkan:




Brudskål


Å tårta:


Å en massa annat skoj också såklart! Härlig dag, kallt ute men varmt i sinne, ett härligt minne!
Stort tack till alla vänner som gjorde vår dag så speciell, en av de två bästa hittills i våra liv, delad förstaplats med
den 22/1 i år såklart!

Idag har jag fått frukost på sängen och vi njuter av blommorna och chokladen vi fått av min mor och far!

Idag är kärlekens dag för oss! Kram på er allihop! :-)

Grattis Norge!

Till vinsten i Eurovision song contest! Ett folkmusikinspirerat nummer, från Norge, på deras Nationaldag, 17:e maj, tillika vår första bröllopsdag som det har hunnit bli nu när klockan spurtat förbi tolvslaget! Det kunde ju faktiskt inte ha blivit så värst mycket bättre! Imorgon ska vi njuta, men först några förhoppningsvis lugna timmars sömn!  Ifjol vid den här tiden var det, vill jag minnas, en ganska nervös och förväntansfull slummer vi hade.....

Seg start

En riktig tröttmorgon var det imorse. Elma var mer eller mindre vaken från kl03.00 och framåt. Vid kl 10 fick jag äntligen sova ett par timmar i sträck så vi kom inte igång förrän vid kl 12. Ett tag senare kom mormor, morfar, A-K och Elin på fika och efter ytterligare ett tag tog vi med oss de två sistnämnda på promenad hem till mormor och morfar och här har vi nu spenderat kvällen med middag och årets första rabarberpaj!! :-) Eurovision pågår, jag har tagit en paus från det. Peppe har somnat redan, får väl se om vi andra kan hålla oss vakna tills vi sett upplösningen....
Imorgon e en riktig bemärkelsedag. P och jag har fått blommor och choklad som gratulation i förskott av mina föräldrar, ska se om vi vågar lämna bort Elma ett par timmar imorgon så vi får äta en god middag P och jag. Återkommer i frågan imorgon...

Lugn hemmakväll

När klockan närmade sig halv tio på förmiddagen idag klev vi på bussen ned till centrum, Elma och jag. Där hälsade vi på på mitt jobb. Roligt att träffa sina kompiiisar där igen, det var ett tag sedan nu. Framåt tjugo i elva slöt Jenny&Henrik upp på vår promenad upp till Mia på norrsidan stan, där det vankades lunch å fika för ossoch några fler nyblivna mammor! Efter trevlig samvaro där, fortsatte vi i sakta mak viddare uppför Baldersbacken. Är det nån backe som verkligen är uppför så är det den -åtminstone åt ena hållet, menar jag.... Å vi fortsatte uppförslöpan förbi sjukhuset, där vårt hälften av vårt sällskap, d.v.s. Elin med mor avvek hemåt medan Jenny med Henrik och Elma och jag fortsatte vår uppåtsträvan ända hem hit. Så fick vi ett par trevliga timmar här med dem och Henriks pappa, tillika Jennys blivande make(!), Anders. Peppe kom hem vid 18-tiden å sedan har vi bara varit hela kvällen. Inte gjort någonting särskilt. Försökt mysa med en kinkig liten Elma som mest hade lust att småäta i tre timmar och under tiden också gluttat en aning på dumburken. Nu e det sängdax känner jag bestämt, dagens rapport avslutas härmed. Gokväll!

Ljusa dagar

Gårdagsförmiddagen upptogs av hemsysslor såsom fönsterputsning(av norrfönstren den här gången, jag tar lite i taget, nu e bara vardagsrummet kvar) tvätt, ja åsså lite durspel förstås. :-) Sen ringde jag till A-K, vi hade nämligen blivit ditbjudna på middag kvällen till ära, så visade det sig att P skulle på sent eftermiddagsmöte i Sollefteå så jag tänkte tala om att jag tänkte ta en lunk bortöver G-holm på eftermiddagen istället för att vänta till P kom hem med bilen.
A-K kom dock med ett bättre förslag, vilket innebar att hon hämtade mig och alla mina pinaler (vagn, två durspel, kameraväska, skötväska, babyskydd och-inte att förglömma- lilla Elma naturligtvis, så ickepinal man nu bör skriva att hon är, mitt lilla gryn! :-)
I Elins hemområde fick vi oss sedan en promenad, vi var borta bortåt en timme faktiskt, iofs inklusive en sväng på ICA också men ändå. Kvällen kom den också, efter en mycket trevlig och god middag! Men så otroligt skönt det är att kunna åka hem klockan halv elva på kvällen utan att det hunnit bli mörkt än, vi njuter i fulla drag medan tider är! :-)

Förmiddagens sovstil, och klängande på pappa när han äntligen kom hem från Sollefteå


Mor och dotter kikar varandra djupt i ögonen, å titta på de små charmtrollen som ligger och håller armkrok!! :-D

Min lilla myspropp :-)


Älskar att vara hos pappa... fast han inte kan låta bli att kittlas!...


Imponeras av och pratar med sina små gosiga kompisar i babysittern, men kan vara en gla´ tjej utan dem också om hon vill

Så kan det gå...

...när högerfoten är av betong och farbror blåljus har ögonen öppna på lite för vid gavel. En bot senare kan vi fundera på vad annars vi skulle ha använt de tvåtusenåttahundrakronorna till.................

Första namnsdagen!

Blev just påmind av min söta lilla syster att det är Linneadagen idag. Detta betyder Elmas första namnsdag! Ett sådant vackert namn som Elma har de ju inte lyckats peta in i almanackan ännu och hennes andra namn, Ginger, verkar det lika trögt med, så idag får vi fira Elma på tredje- och sistachansennamnet, Linnea!! :-) Jag ska nog ta mig en kaka eller två, Elma får ju njuta second hand i alla fall som jag brukar säga! ;-)
Appropå namnsdagar så har inte jag någon kvar heller snart. Emilie (ja, eller Emelie som det var stavat när det fanns med i almanackan) är ju borttaget i 2(knappt)-namnsalmanackan och Gurli tar de bort från och med nästa år. Får väl dela namnsdag med pappa och fira Jan istället- som i Jansdotter... Man får ju gripa efter halmstrået å ta de chanser man har att fira va! ;-) ....

Lilla fröken klåfinger

De senaste dagarna har pyret på allvar börjat klura på vad man kan använda händerna till. Griper tag om allt hon kommer åt och stoppar det sedan naturligtvis i munnen för närmare undersökning.... Idag satt mammas hår illa till för detta utforskande antalet gånger. Igår rev hon ned handuken vid skötbordet, imorse fick Peppes brillor sig en omgång och vem vet vad som kommer härnäst.... mycket kvar att utforska än av stora världen kan vi vara ganska säkra på i alla fall....
Elma tog sig en imponerande middagslur idag också. Jag hann baka, vika lite tvätt, hänga undan vinterjackorna, spela durspel och putsa några fönster, måste ha varit säkert ett par timmar(!) Det har ju inte hänt sedan... ja... knappast alls känns det som, frånsett nattsömnen förstås och när hon åker bil, det är alltid sövande!

Igår var nog också första gången hon vände från mage till rygg. Från rygg till mage har hon ju övat på några veckor men  igår låg hon på mage, stötte armarna med kraft från filten och låg i nästa sekund i ryggläge , lite väl kvickt gick det tydligen eftersom bakhuvudet dunsade i golvet med en smäll. Verkade som tur var inte göra ont i alla fall, såg bara lite förvånad ut, återstår väl att se om hon vågar upprepa proceduren....

varannandagsprincip?

Ja man undrar ju. Idag har jag världens härligaste lilla solstråle här hemma. Så skönt att slippa se henne ledsen. Verkar nästan som de där ontimagenslängarna kommer varannan dag, vad det nu kan bero på? igår eftermiddag och kväll var det ju i och för sig också ganska lugnt, lite trött blev hon hos farfmor och farfar på kvällen men det är väl mer naturligt förstås, vi blev ju där till ganska sent också, men några leenden hann de få sig innan Elma somnade i alla fall.
idag borde jag pyssla lite hemma, men vi får väl se hur långt jag orkar ta den tanken... kl 17 ska vi iaf till bvc på föräldragrupp, ska bli intressant att se vad de tänker erbjuda där.
Nu ska jag återvända till min solstråle som ligger och hostar i gymmet! 

Skönt med avlösning

Mamsen åkte hit på lunchen och tog hand om Elma så jag fick vila lite! :-)
Av någon anledning valde skruttan att vara tyst och glad i mormors sällskap så det slet nog inte så hårt på mormor heller, kan jag tro. Nu laddar vi för en promenad, hoppas att den får fortlöpa utan högljudda protester från Elmas sida....
Ikväll blir det visit hos farmor och farfar också, så jag hoppas verkligen att stumpans dåliga start imorse var dagens bottennivå, och att humöret stegras i rätt riktning under resten av dagen...

Ett par öronproppar skulle sitta fint...

När man provat ALLT och INGET hjälper det ledsna stackars barnet, vad kan man mer göra då? *suck*

Man blir fort bortskämd

Det här med sömnen verkar vara en av småbarnsföräldrarnas viktigaste faktorer för en harmonisk tillvaro. I början var jag inte inställd på att få så särskilt mycket sömn och fick det inte heller. Nu är jag helt plötsligt van med mer sömn igen och tyckts nu inte alls tåla att somna sent och vakna klockan fyra för att sedan inte få somna om mer än 10-15 minuter i stöten vilket i sin tur bara ökar på sömnigheten mer än det avlastar. Elma verkar ha en ontimagensläng och gråter och krumbuktar om vart annat, just nu i sittande ställning i mitt knä faktiskt ganska lugn. Verkar gå bättre när hon får vara upprätt av någon anledning men jag går lite och hoppas på att hon ska bli trött snart så jag kan få somna om och sova ett par timmar i sträck igen. Vi hoppar också över dagens babysång pga att batterierna behöver laddas alltså.
Natti natti! Eller vad man nu kan kalla det....

Två är bättre än en...

Stämmer in på ganska många saker tror jag, men i det här fallet väldigt bra för mig när jag ska motionera. Idag fick jag sällskap av Ingela på en motionsrunda, mycket mer motiverande och trevligare än att traska runt själv! Tidigare idag gick jag ju en sväng med Elma men hon e inte riktigt lika bra på att peppa upp farten som Ingela... ännu i alla fall ;-) Pappan fick ta Elma på kvällspromenaden idag och det var de nöjda med både Elma och han som det verkade.
Elma har för övrigt haft en riktig gladdag idag, nästan helt utan sura miner faktiskt. Bara legat och filosoferat för sig själv, fått sig ett uppskattat bad, lyssnat på mamman och mormorn när de tragglat de nya låtarna på durspelet, ätit och sovit förstås, och iövrigt bara myst. Tänk om varje dag kunde vara såhär!... Fast då skulle man väl inte uppskatta det på samma sätt antar jag, det finns nån mening med allt säger man ju...

Dagens två talande bilder; fundersam och glad! :-)


Undrar om den där konstiga prylen där uppe försvinner om jag knäpper med fingrarna?


Nehej, inte det....



Å inte når jag upp att sparka ner´en heller, trots att jag ligger med fötterna rakt upp i vädret, nähäpp, då blir väl enda utvägen om man ska slippa den, att rulla av den hära mattan dårå...



Elmas nya favvogrej, bitringen... men lyckas inte hålla den kvar i munnen själv ännu, trots att hon vill, lyckas däremot dra ut den ur munnen, fastän hon INTE vill... men pappan e gärna behjälplig, allt för att hålla lilltösen på gott humör förstås!! :-)

Den bästa tid är nu!

Vi har varit och hälsat på sommaren i helgen. Sommaren i Västerås. Visserligen en ruskigt blåsig och lite småkall sommar, men tiden mellan hägg och syren är nog den bästa på året i mitt tycke och det var just den famnen vi välkomnades av där nere. Fruktträd som blommade, häggens doft, fullt utvecklade blad i alla träd, helt underbart! Tur på sätt och vis att man har den perioden kvar här uppe så man får njuta lite längre!

Njöt gjorde jag också av kursen. Snabbkursen på tre timmar gav mer inspiration för spelandet än jag känt på ett och ett halvt år tror jag! :-) Jättegoa och duktiga tjejer som handledare med mycket bra låtsmak (=samma som mig försåts! ;-)) och härlig spelkänsla, underbart det med! Vi fick såklart också träffa både nya och gamla likasinnade kompisar och det levar man länge på! :-)

Sammanfattningsvis en hellyckad helg som ni förstår! P:s mormor och moster hann vi också träffa och det gjorde ju verkligen inte saken sämre!! Efter de här tre dagarna är leendet liksom fastklistrat på läpparna. :-)

Elma hade tyvärr inte klistrat fast sitt leende när gammelmoster kom på besök, då hade hon varit vaken flera timmar och spenderade första halvan av gammelmosters besök med att skrika och resterande halva med att sova. Elmas bättre sida var det bara gammelmormor som fick njuta av denna gång, men vi åker snart ner igen och hoppas på bättre humör från lillskruttans sida mer kontinuerligt då!

Nu en drös bilder från helgen:

Elma hos gammelmormor, pappa, gammelmoster och mormor


En nyvaken mamma som inte ville vara med på bild....


P och Elma tog en promenad i det värmländska -soliga men ack så kalla- blåshålet, medan jag och mamsen satt i den kyliga ladan och nötte nya toner. På kvällen njöt vi tillsammans av en konsert med TIC = Tone, Ingunn &Christina, våra eminenta handledare på kursen!

Imorse tog jag och P en promenad i vårt gamla bostadsområde i Västerås och stornjöt av sommarens växtlighet!




Löjtantshjärtat hittade vi redan på gammelmormors balkong!


Vi gick också förbi porten till den lägenhet där vi bott i 4,5 år!
 

Elma fick en underbar present av gammelmoster, se vilken filt! Så söt, och dessutom perfekt för Elma att ha på golvet och ligga och busa på! :-)

Nu drar vi ut på spelarstråt

Ja vi ska ut och spela!! imorgon drar vi, hurra!! Jag har längtat hur länge som helst efter den här helgen känns det som!
Åsså kommer kursen vara över på tre timmar... men förhoppningsvis blir det lite kompisspel därefter också, och då kommer jag hem som en ÄNNU lyckligare människa!! :-D Som bonus får vi också träffa Elmas gammelmormor nere i Västerås, där vi ska slafa fredag-lördag och lördag-söndag, vi hoppas på en riktig myshelg som sagt......

Dagen idag har tillbringats på IKEA och Birsta City med Anna-Karin och Elin samt flera andra mammor och barn på luch/fikaträff och sedan lite shopping. A-K och jag spenderade säkert totalt trekvart på Panduro för att hitta inspiration till dopinbjudningar men tyckte oss ändå inte hitta det vi ville ha, så det får bli fler gånger, och spaningen i andra butiker....

Pust!

Har just kommit tillbaka från dagens promenad i området. Hade tänkt ut en liten slinga som jag tyckte kunde vara lämpligt lång för dagen. Jag hade däremot INTE tänkt på hur mycket uppförsbacke det egentligen innebar. Kan det verkligen vara så att en runda enbart kan gå uppför? troligen inte, men det kändes helt klart så...  nu behövs en dusch vill jag lova. Om det var något jag var extra glad för under rundan så var det faktiskt att jag slapp utomhusduschen, sett till det gick jag i rätt riktning - orosmolnen försvann åt motsatt håll...

Imorse hade Elma en- från hennes sida- högljudd konversation med katten i babysittern


Mamman idkade lite sitträning med dottern idag också. det börjar gå riktigt bra nu...


ett tag i alla fall... innan hon liksom föll ur bild...


Då vände vi på steken och tränade att ligga på mage istället, då upptäckte lillskruttan det spännande mönstret på kudden och bara tittade och tittade och tittade... och tittade!

Utmanad

Ojoj!
Har fått en utmaning av Anna-Carin:

Utmaningen går ut på att jag ska skriva ner 5 saker som jag ska göra under året 2009 samt 5 personer jag vill utmana.

1. Fortsätta vara mammaledig ett tag till

2. Ta fler nyttiga promenader

3.  Fixa med Elmas dop

4.  Bada med Elma :-)

5. Ha semester med min lilla familj och bara myyyyysa!!!!

 

Så måste jag ju utmana....

Jag modifierar del två av min egen utmaning genom att istället för att välja fem personer att utmana, uppmana ALLA läsare att göra en egen lista med 5 punkter på saker ni vill göra under 2009 och sedan blir utmaningen att  förverkliga dessa saker!!

Lycka till! :-)

 

 

 


lillkusinbesök

När vi kommit hem från dagens babysång fick vi besök av Elmas lillkusin.


Elins första visit hemma hos oss! Ett spännande möte för de båda små...


Först spana in..


Sedan sniffa lite...



Elin tyckte tydligen att Elma var riktigt läskig!

De har stannat både på fika och middag. en riktig myseftermiddag  och -kväll har vi haft.
Vi hade också bestämt oss för att ta en promenad idag, tvekade dock när det visade sig hällregna ute, men tog sedan sturskt på oss regnjackorna och trotsade vädret över en trekvartslång promenad i området här!


Jag bjussar idag även på en busa från imorse :-)

Styrelsemöte

Ikväll har jag som rubriken avslöjar varit på styrelsemöte. Det var förlagt i Matfors så P och Elma passade på att göra en snabbvisit hos farmor och farfar. Där lånade de en filmkamera och en extramadrass som vi kommer att behöva i helgen när vi ska på spelkurs i Karlskoga. Oj vad jag längtar! Synd bara att man inte har tid att träna så mycket, men man spenderar sin tid på ett utmärkt sätt ändå, ska erkännas! :-)
Elma har haft en riktigt harmonisk dag idag. Ätit med lagom stora mellanrum, inte haft ont i magen, somnat när hon behövt och de vakna perioderna däremellan mestadels varit på toppenhumör! Då gör det inte så mycket att man inte hinner ta fram spelet så ofta menar jag....
Elma fick sig ett bad imorse, mycket uppskattad händelse denna gång faktiskt! Lustigt vad vi tappar hår båda två. Det är väl någon hormongrej det där, Elma har fått kala fläckar på huvudet, tappar liksom tussvis. Trodde först att hon kanske legat och "gnossat" bort det, men hon ligger mest på vänster sida, eller på bakhuvudet så då borde hon ju inte tappa mest på höger sida tycker jag.
 
Läste sedan att håret har en tillväxtperiod och en viloperiod när man är liten och att alla hårrötterna vilar samtidigt då och sedan ofta faller av. När håret sedan växer tillbaka kan det ha helt annan struktur och färg än innan. Mitt hår lär dock varken ändra färg eller struktur vad jag förstår... lite synd kanske, men det går ju att ordna på annat sätt, om man nu vill det.... Att jag själv tappar håret märker jag mest på att jag hittar mina hårstrån överallt, till och med i Elmas säng av någon anledning, vad jag vet har jag aldrig somnat där.... tror liksom inte jag skulle få plats även om jag skulle vilja ;-P

Nu skulle jag behöva sätta mig och skriva rent protokollet, men jag tror faktiskt det får vänta till imorgon. Jag får satsa på att Elma känner för att sova en stund på förmiddagen innan vi ska ned till babysången....

Bonusbild: En intensiv blick från igår

Fixardag

Igår var det en riktig fixardag. Här hemma känns det nämligen som det nuförtiden när man helt plötsligt tycker sig ha tid med saker som att fixa med blommorna och baka. Saker som tidigare inte alls upptog särskilt lång tid av ens liv tycks nu på något sätt uppta mycket mer tid. Åtminstone känns det svårare att få tid för dem. Tänk vad en till liten familjemedlem kan åstadkomma! Hur som helst så "hann" jag både fixa med pelargonerna och byta ut pärlhyacinterna och påskliljorna i krukan ute på balkongen mot små minipenséer istället. Handlade gjorde vi också, ingen stress, bara lungt och skönt hela dagen.

Vi fortsatte till mormor och morfar som också de hade fixardag. Min lilla pappa var i full färd med att behandla de nya brädorna på altanen, men som ni ser tog han kvickt en paus när nu Elma kom på besök, gjorde inte ens färdigt den brädan han höll på med....


Mormor hade trädgårdstjänst och pysslade med rabatter och krattning


Se´n blev det fika och Gurli och Örjan kom och hälsade på! Elma fick en present, ja eller två egentligen! Små söta askar för hennes första lock och första tand!



Jag fick en present av min egen kropp! Nu när vår första bröllopsdag står för dörren behagade mina fingrar äntligen bli så små att jag kunde ha på mig ringarna igen! Jag har sedan en tid tillbaka kunnat ha en av ringarna på ringfingret men inte förrän igår fick jag dit båda tillsammans. Äntligen! :-)



Elma var på gott humör återstoden av kvällen men hade ingen lust att titta på morfar, hennes egna fingrar var mycket mer intressanta, det var lite dejavu från episoden med fingrarna för några veckor sedan. Tänk att hon hittade fötterna före händerna, man tycker ju att det kunde vara närmare till HANDS med just händerna!.....



Tänk så nära de kan komma! Och ibland e de lite längre bort. Jättekonstigt! Eller hur mormor?

Fika på balkongen

Vi hann precis innan solen gick i moln!
Jag bakade blåbärsmuffins, mums! Och så tog vi en kopp kaffe, nymalet idag i gen. Enda skillnaden från igår var väl att det faktisk t BLEV kaffe den här gången. Inte blask. Elma satt ute med oss och myste också. Hennes första fika på balkongen, ja fast egentligen fick hon väl sitt fika INNAN vi gick ut på balkongen, men med oss var hon i alla fall!





Att ha myssbanden ihopknutna under hakan e inte poppis, när man sedan får som man vill är det lätt att myssan hamnar lite på sniskan, men då e humöret på topp i alla fall!

Öppettider?

Vi har just kommit hem från Coop Forum där vi såg den här skylten på fiskdisken.
Inte vet jag, men personligen skulle jag nog inte kalla det här för ÖPPETTIDER...

Dagens läte

Jag glömde ju! Elma har idag avancerat från grislätet, oink oink, till att härma ett annat djur, som hon i och för sig aldrig träffat men som säkert kommer ut i hagarna när som helst nu......
Muuuuuuuh!! :-D

Nu grönskar det....

både på marken och i träden! Inte mycket går upp mot högtryck och försommar med för årstiden extra mycket värme. När det till och med blåser ljumma vindar ute, kan man väl inte annat vara än superlycklig! Det spritter i hela kroppen! :-)
Igår var det någon form av explosion i bjökarna, även syrenerna utvecklade sina musöron till klibbiga små blad.


Vi spenderade dagen i Matfors tillsammans med familjen Stengard och Elmas farföräldrar. En timmes promenad hann vi med, P och jag också, måste säga att det för första gången känns som jag kommit in i vanan nu, att ta promenadert menar jag. Inte likt mig, men nödvändigt för figuren är jag rädd.... hoppas det ger resultat snart bara, jag ska erkänna att mitt tålamod inte är det bästa i den avdelningen....

Elin tog sig en lur medan vi andra satt och myste på verandan

När Elma  var mätt försökte hon följa Elins koncept, men lyckades inte komma till ro. Farmor gjorde genast en insats och tog en tur med henne i vagnen och de fick strax sällskap av Elin med storasyster! Elin fortfarande sovandes, dock.


På kvällen lämnades vi av farmor och farfar som skulle iväg på kalas, men vi stannade hemma där ändå, tillsammans med Elin med familj och gjorde middag, grillat igen!

Vi kikade på Robinson också. Anna-Karin tog sig en välbehövd vilopaus och tvåbarnspappan N-J hade fullt upp att underhålla sina två döttrar under tiden!



Elma med pappa slappade i soffan under tiden!
Vi återvände sedan hemåt igen, dock med en avstickare till mormor och morfar som lagat risgrynsgröt som vi fick ta med hem och äta till frukost imorse!
En morgon där Elma förövrigt bjöd på ett strålande humör, dock ville det inte riktigt fastna i kameran, så fort den kommer fram blir hon genast allvarlig av någon anledning...


Elma verkar pläga morgonbön, dock med en liten egen teknik, varför knäppa händer när man kan knäppa fötter?


Just nu har jag lite egentid, då blir ofta datorn förfördelad av någon anledning... hör dock att det verkar som att någon är hungrig så jag avslutar detta inlägg här!
Ha nu en trevlig dag i solen! Även om det inte utlovats någon sommartemperatur idag.....

Demonstrationslöst

Nej 1:a maj blev en dag utan större protester från vår sida, inte ens särskilt stora från Elma, bör framhållas.
Hon testar däremot sin röst en del nuförtiden, har vi märkt. Häromdagen lät hon bekant som en liten katt, men har nu ändrat tonläge något och avancerat till att låta som en osmord dörr istället. Om man nu kan se det som en progress?! Hon kan sitta för sig själv och låta ett bra tag. Verkar inte alls som hon har ont, och inte verkar hon vara arg eller ledsen heller, bara låter ändå. Kanske är det spännande att lyssna på sig själv, jag menar det skulle ju inte vara så konstigt, hon har ju en del släktingar som gillar att höra sin egen stämma, ofta och mycket! ;-) Ingen nämnd, ingen glömd...  :-P

Igår köpte vi kaffebönor på Maxi och fick en elektrisk kaffekvarn på köpet. De hade nog blivit rätt gott kaffe, om vi hade måttat rätt... gjorde istället ljusgul soppa två gånger hemma hos mamma och pappa igår eftermiddag. Vi får nog öva på det där tror jag....

På eftermidagen tog vi en timmeslång promenix, mamma skjutsade oss bort till kyrkan i Skön och sedan gick vi hem, kul att få se lite andra miljöer än de gamla vanliga! Otroligt nog är det ju sommarvärme ute och det känns helt fanttastiskt att kunna gå ute barärmad i början av maj! :-)
På kvällen späddes sommarkänslan på ytterligare, med hjälp av grillfest hos mormor och morfar, även tillsammans med lilla Elin och hela hennes familj! Mysigt värre! Tyvärr glömde jag kameran hemma både igår och i förrgår, men om ni vill kan ni ju kika in till Anna-Karins blogg, länkad nere till höger, se mer av våra dagar där! :-)


Vårtecken!

Den senaste tiden har det riktigt sprakat fram vårtecken häromkring.
Videkissar, tussilago, blåsippor, vitsippor, krokus, scilla -you name it!
I förrgår även ett par maskrosor och grönt gräs i södersluttningarna där även en och annan lilja stod beredd att breda ut sina kronblad i vårvärmen. Biltermometern som redan den 12/4 orkade upp till hela 18ºC!


Och så det kanske säkraste vårtecknet av dem alla: Vårbäddat i vagnen! :-)


Igår när P kommit hem tog vi en promenad till Elin, stannade på fika, knatade hem igen och tog sedan bilen upp till Norra för att återansluta med henne och hennes familj där och kika på majbrasan. Eller majröken kanske vi ska säga, själva brasan i sig såg man inte ens röken av, tänkte jag säga, men menar precis tvärtom såklart, vi såg MEST BARA röken av den!
När det blev kyligare ute åkte vi till mormor och morfar och spendarade återstoden av kvällen hos dem istället. Kanske blir en promenad bortåt dem idag, det härliga vårvädret ser nämligen ut att hålla i sig, så vi måste ju utnyttja det på något sätt....

RSS 2.0