Det som göms i snö....

.... Ja, när vi såg "vårt" hus för första gången var ju hela trädgården begravd i meterhög snö.
När vi såg trädgården i sommarskrud för första gången var rabatterna fortfarande begravda. I ett maskroshav.
Många tunga arbetstimmar senare (särskilt från min kära mors sida) börjar vi nu ana hur det var tänkt att det egentligen skulle se ut här ute.....
Här följer en mer eller mindre närgången rundtur i trädgården

Som bonus också ett par bilder från vårt midsommardukade bord på altanen och på ett par hellyckliga gungande små töser. :-)

Den tid vi inte spenderat i rabatterna eller med gräsklippning har vi spenderat i klädkammaren. Den blivande alltså. Målat tak och väggar, slitit ut golv och lagt in ett nytt. Näst på tur står sovrumstapeterna. De befintliga har delvis redan gått sitt öde till mötes, men de verkar helst vilja sitta kvar ett tag till om jag får uttrycka mig så. Jobbigt värre att få ordning på det där. Fast liiiiite kul också. :-D
Verkar vår lilla fixartjej också tycka. "Hjälpa till" och "kan själv" verkar vara hennes outtalde ledord nuförtiden. Vill klä på sig själv (fortfarande oftast hellre än bra, det enda problemet blir att hon har samma dåliga tålamod som sin lilla mor och strax får vredesutbrott när något inte går enligt hennes planer ;-))


Fortfarande

alldeles undebart att vara hemma. I ett alldeles underbart kaos...hm... nåja.... vi plockar upp i vår egen takt, helt klart.... inte likt mig att vara långsam, men det går verkligen inte fort när man inte riktigt vet i vilken ordning man ska göra saker för att slippa göra dem flera gånger. 
Fortfarande funkar inte tv/bredband/telefoni heller, eftersom det blivit inkopplat på fel adress och det verkar ta en  väääääldans tid att rätta till det misstaget. *suck*. Men men. Det finns annat att pyssla med när man har hus, har vi ju märkt.....

Här kommer några bilder igen iaf. Från den efterlängtade invigningen av gungställningen förra söndagen. Och från imorse, när lilla damen kom på hur skönt och lätt det kan vara att slippa höra sina föräldrars gnat och tjat

Egentligen

har jag inte tid med datorn, egentligen har jag inte heller nån dator. både tid och dator är lånad alltså..... Men jag har ju lovat lite bilder, så här kommer några stycken :-)


Husmys

Tänk att det kunde vara så härligt att komma hem. Så härligt att tillochmed dataabstinensen lyst med sin frånvaro. Inte så konstigt, eftersom möjligheten inte ens funnits. Naturligtvis knasar det med uppkopplingen, vilket alltså inneburit att vi spenderat mer tid på annat pyssel istället.
Försökt urskilja rabatterna mellan alla tistlar, nässlor och övergödda maskrosor. Skövlat frystorkade rosenbuskar, funderat på om vi borde packa upp en till flyttkartong, men istället fortsatt att njuta av möjligheten att vara ute. Klippt gräsmattan, och sedan bara suttit på en stol och njutit över tillvaron. Det mesta i sötaste sällskap av systeryster, mor och far.

Däremellan shoppat loss på byggmarknaden, både en och två gånger. Verktyg och grejer. En riktigt intensiv helg. :-)

Nu får det nog va dags för sängen i alla fall. Elma sover redan, såklart. Är alldeles slut av sina nya upptäckter. Hon gillar verkligen sitt nya hem. skönt det. Att hon tycker som oss menar jag :-)

HEMMA!

En bild säger mer än tusen ord....

RSS 2.0