För det är min dag idag :)

Ny frilla. Nya prylar. Samma härliga fina familj. Man e lyckligt lottad. Har blivit bortskämd, minst lika mycket som vanligt. Maken har gett mig en ny glugg också, det får han grova pluspoäng för, men (och? ;-)) förmodligen lite mindre mertid med sin fru :D. Bevis kommer senare. Det är för sent nu. Sent i timman. Emse är trött på ögat, ni får bildbevis en annan dag. :-)

Försommarfynd

i trädgården just nu, ser ut ungefär som följer. Man kan se en liiiten herre på grönbete också. Om han är vaken förstås. Och morsan påtar i rabatten, och farsan är på taket och syrran i sandlådan eller racingkörande sin kära tingest, cyyyykeln :-)
Idag blev vi kvitt fönsterlådan förresten. Inget bildbevis, men ooooo vad lite ljus kan göra för sinnesstämningen. Måhända det blir en riktigt piggelinfrukost imorron bitti? :-D

hela fordonsparken på Gärdegården uppradad :-P
te
vitsippsmania

o, ljuva körsbärsblom....

Elma-å-momma-mys :-)

hur var det jag sa om det populära fordonet....  :-P

åsså en tv-kväll i (nåja) soffan, med litenmanne
kvällssol är visst inte poppis när tvn e på... men jag vill allt haka mig fast i en liiiten glipa...kvällssol e väl ändå bland det underbaraste av miljösättningar...


jaaa...vad är det här då.... leave a footprint, a la Emse.... ni kommer kanske ändå inte förstå, men jag gillar bilden på nåt sätt ;-)


Glömde jag säga att vi firade fyraåriga bröllopsdagen ute på Invito, ristorante Italiano....med en tuch av Norrland, eller hur det nu var.... Supermys, supergott och alldeles, alldeles barnfritt. Tål att göras om, oh ja!♥ ;-)

Det var kanske tur

att jag bara tog fram kameran en stund på lördagen. Det blev tillräckligt myckte att gå igenom i minnet ändå, om vi säger så.
Ett stilla, känslosamt avsked av min faster på fredagen. Stockholm bjöd på somriga 18ºC och växlande väder. Några stänk från luften på väg dit. Himlens tårar, som på något symboliskt vis tycktes vilja ackompanjera sinnesstämningen, där vid kapellet på Skogskyrkogården. När solen sprack upp på himlen efter ceremonin kunde nog hjärtats sorgsenhet lätta lite också. Efter begravningsfikat tog jag tåget tillbaka mot Bålsta. Vi spenderade i övrigt helgen med Peters mormor, mostrar och kusiner med familjer. Fantastisk känsla det där, när man får komma bort, men ändå känna sig hemma. TACK!

Nedan följer en eftermiddag i Västerås.

Alla sätt är bra...eller?

Det gäller att veta att det finns ett sätt att få som man vill. Om man kan argumentera för sin sak, så kan det mesta gå vägen. Enligt Elma i alla fall. 
Hon sitter med penna och papper, redo att "skriva" en lista på saker som ska handlas. Detta före frukost. På helt eget initiativ. Tyckte säkert det var länge sedan vi var och handlade.
Hon pratar om juice. Vi stavar. J U I C E.
"Men ska du inte prova skriva det då, jag kan visa om du vill?" säger jag
"Neej, vi har ju juice, vi får INTE skriva juice. Det FINNS juice! "    Sanning. Jag kan inte argumentera emot.
"men, vad ska vi handla då, mamma"?
"Jaaa, vi behöver nog faktiskt inte handla, vi har allt vi behöver just nu"
"Men då äter vi upp allt, så måååste vi handla sen!"

mhm...åxå ett sätt att få sin vilja igenom, eller?...... tur min tös inte är så stor i maten, kanske? ;-)

Tut-tut!

Här kommer Manne! Kör bil. Rakt över allt och alla. Flinar och väser tut-tut.

En ställning senare

Den är på plats! Åtminstone till övervägande procentandel. Väntar bara på action. Den får nog vänta ett par veckor till kanske, för takarbetarna måste hinna uträtta ett par andra saker först.
Dessutom fortlöper projekt fönsterrenovering. Karmen är klar. Typ. Två av fyra fönster är klara. Också typ. Två av fyra fönster är definitivt inte klara. Inte ens påbörjade.  Hur irriterande man än vill minnas att det var att ha solen i ögonen vid frukostbordet så kan jag inte låta bli att längta liiite efter det nu. För bo i en kökslåda är INTE mys. Punkt.

Nåväl. Söndagspromenad stod på schemat igår. Som uppladdning till babysim. Avrundningen var allt det bästa: middag i Stöde! Och dessutom bonusvisit i hönshuset där. Elma var lite bekymrad över att "mammorna inte hade fått tillbaka sina kycklingar." "Kanske de får det när det har slutat regna?").... många funderingar hos mitt stora lillhjärta, som fortfarande är lite blyg när det gäller förstadejter, både med människor och djur. Väljer att betrakta i smyg. När(om) spärrarna släpper är det öppna dammar som gäller istället, om vi säger så. Ordsvada och intensivitet. Rätt överkomlig energinivå igår tyckte jag dock, hade väl gjort av med överskottet i det våta elementet kanske ;-)

En förmiddag i svartvitt lyder som följer


...ääh! Frångår temat å poppar till det med en repris i nyformat på några färglada (om än fortfarande vita :-P) blomster.

DÄR satt det!

Där, där, där, där, där och där.
Gossen fyller på sin självbeundran med att peka på alla bilder som inkluderar honom själv.
Vi gick igenom kamerans minne.
-Där!
-Där är Manne, ja
-Där!
-Ja, Manne och katten!
-Där!
mmm, Manne och katten, igen.......
-Där!
-ja,åxå Manne.......

Förövrigt har barnen varit på utflykt till Edsele idag. Mamman och pappan har svettats med fönsterrenovering och staketutbyte. Åsså har jag jobbat i tre timmar, medan Peppe åkte till Foodriver och slappade ;-).
Sammanstrålade för en gottigottmiddag på Max, innan vi vände hem för att emottaga våra små efterlängtade. ♥ 

RSS 2.0