Tian i hamn

Plus ett fyrtal extra om man ska vara noga. Och med det även insikten att det GÅR att gå istället för att krypa. Åtminstone som ett hyggligt substitut till det sistnämnda. Rädslan har delvis vikt hädan.
Samma vecka har vi fått se honom klappa händer. Och säga neeeeej samtidigt som han skakar på huvudet. Medvetandet har nått en ny nivå. Lite magiskt sådär, och päronen kan nog säga att han går på halvtid nu i alla fall :-D

Vårkänslor i morgonfrosten

Solen lockade till en snabbtitt i macrot såhär på morgonkvisten....
Ett kyligt snötäckes omvandling till spirande vårenergi får mitt hjärta att fyllas till bredden av livsglädje.


Fem i rad

*stegräkning pågår* ;-)

Lek & läs


upp, upp och iväg

dax att plocka fram selen till barnstolen, för Manne har kommit på att han vill klättra ur och prova sina vingar........
(morsan har satt käppar i hjulen hittills, men man vet ju aldrig när hon inte är med på noterna).........

Nummer fem

Näpp, inte fem steg.... iofs trippade han villigt bra många kliv när jag höll honom i tröjtyget(....som mentalt stöd liksom......) men det är liksom ändå inte på RIKTIGT. Nej, det är bissing nr fem som är på riktigt. Höger nere har kämpat sig igenom, å det kanske sammanfallit rätt bra med att han varit riktigt bitsk på sistone, när jag tänker efter...  ;-)

Idag har Elma och jag omsorgsfullt planterat om våra pelargoner och stoppat - vad som kändes som tusentals- sticklingar i såjord...... frågor på det?    Vi fick omsorgsfullt städa golven därefter också kan jag meddela..  :-D

Det märks att stora liten blir större. Det kommer mycket funderingar. Kluriga, ärliga och stundom (inte alltför sällan) med glimten i ögat.  Hon tycker till om allt möjligt. Hur man bör köra bil, hur och naturligtvis vad man ska klä på sig, på vilket sätt (och vem) man ska borsta tänderna, rättar ord i sångtexter (inte så det nödvändigtvis stämmer med den offentliga versionen, men åtminstone med hennes), i vilken ordning man ska ta ut frukostprylarna ur kylskåpet....ja, eller vad som helst annars också för den delen.   Jag som har väntat lite på det här med "varför?" men se, det är inte intressant när man redan kan allt...  :-D ♥..... Månne tidens vishet kommer locka kunskapstörsten...  :-D

Ett tu tre

på det fjärde ska det ske? ..... Men han ökade stegkapaciteten med 50% idag iaf. 3 steg. En dag till, ett steg till? Time will tell.............Lillknopp har fått plats på babysimmet nu. När det är gränsfall på att man kan kalla honom för baby...hm.... ja, vi får se vad han tycker om det. Start om två veckor. Spännande blir det! :-)

Två små steg

vingligt och läskigt var det. Men samma kväll som han klarar stå stilla i ett 10-tal sekunder så passar han på att ta ett par steg också, av bara farten liksom. Det var visst några leksaker som lockade, så till den grad att han glömde bort att det egentligen är alldeles FÖR läskigt att släppa taget om sitt ståstöd  utan att sätta sig ned. ;-)

Utvecklingen sker på andra plan också. När det är tyngre substans i blöjan kryper han till tvättstugan för att visa sitt önskemål om sanering.
Härma ljud är också kul. Säger man ajaj, så säger Manne aj. Heeeeej tjuter han när han vinkar. Hur medvetet det egentligen är kan man väl undra om, men kul är det iaf, när det låter rätt.
Förstår tillsägelser också, tittar förläget och väntar en stund innan han vågar möta sin förmanares blick igen så han passar på att växla till sin grymmaste busblick och provar därefter hånskrattande på samma bus igen.

Att klättra i trappan är bland det mest spännande som finns. Tjuter av lycka om grinden råkar öppna sig för en stund. Då gäller det att vara snabb, annars hittar man honom strax ett antal trappsteg över golvnivå.

Har jag ens nämnt att tänderna poppat fram? De två i överkäken menar jag. Old news nu, det är ju flera veckor sedan, men OM jag glömt, så bättre nämna det sent än aldrig, för eventuell (trolig) framtida nyfikenhet förstås.  ;-)

Invigt!

Japp, det var ju fint så länge det varade. Kottarna har gått bärsärk på nya plejset. Kusinelin å lillbrorsan kom å hjälpte till lite åxå. Skoj verkade de ha iaf. Huvudvsaken det, eller ? ;-) Jag hann ta några bilder innan kaoset var fullbordat iaf. Håll till godo eller kom och se på bombnedslaget lajv! =D

Det var till och med nästanbäddat  i alkoverna ett tag =D


Hemmagjorda rullgardinen kom på plats igår kväll medan stjärnhimlen lyste ;-)


norrväggen är inramad...


bilarna är prydligt uppradade på hyllan...


och Pippi stod vakt... en stund iaf.... typiskt Pippi att hitta på nåt bättre ;-) ....


Det började lugnt, med lässtund

fast brorsan ville inte höra på Kråke. Boken om Emma föll honom bättre i smaken (strax bokstavligen :-P)

....å när morsan inte gick med på bokslukeriet ville han hellre utforska lådorna...


ååååh!


...bygga tågbana!....

...eller glida över på annan bana kanske....

...syrran har gått över till rollspelslekar i Pippivärlden...
men sen fåre va´bra! Snipp snapp snut.... ;-)
.

Nä förresten, måste in med ett sidospår om mina väggmålningar. Förstå tanken. ni ligger i gräset och tittar på stjärnhimlen. Skådar hjärtebubblor som stiger mot skyn i Elmas koj, och stjärnfall i Mannes krypin. Rättvist? Jämställt? Vet inte. Skit samma, men det kändes bra så ;-)


Tjuvtitt...

....på nya tillhållet!  Inte alldeles finputsat och klart ännu i och för sig. Lite mer lull-lull att pyssla med fortfarande. Fattas gardiner till exempel. De är i produktion - kanske, kanske kirrat till imorgon?!

RSS 2.0