LEEEDIGT!

Det är klart! Äänteligen färdigt med takarbetet! (för det här året iaf). Å så fint det blev då!

Idag har vi spenderat vår ledigtid på Norra Berget. Snacka om att Elma blev förvånad att pappa skulle följa med oss och inte jobba på taket. "Taket borta nu!" sa hon imorse. (Nog för det var ställningen som var borta men lycklig var hon när hon fick vara med pappa igen, det gick inte att ta miste på. :-D) Och lekparken på norra föll både stora som små barn i smaken, hehe. Vi åkte ju till norra för att se på djuren, lilla damen önskade nämligen det imorse, och fick glutta på grisar, kaniner, får, höns och en korumpa (nä kossan kände inte för att komma ut från sin plats i skuggan så det var allt vi fick se av henne) :-)

Vi börjar se en ljusning....

....i takarbetet. Just nu läggs pannorna på. Mycket pyssel kvar också, men det känns ändå gaaaaanska nära nu. Ganska nära tills vi får sticka hål på den här takbubblan och kliva tillbaka till verkligheten liksom. Observera: Jag ropar INTE hej, men det känns överkomligt långt bort nu, någorlunda överkomligt!
Igår fick Manne sin första vaccinationsomgång. Stackars liten blev alldeles oigenkännlig i humöret till kvällen.
I vanliga fall är han inte ljudligt bekymrad annat än när mat-&-sovklockan ringer, men igår eftermiddag blev det andra bullar.  Ack så ledsamt det var. Alldeles otröstlig. Aningens feber men det var visst värst med det onda. Fick sig en alvedonsupp till slut och det jagade visst väck hans plågoande men lite ork blev han allt av med på kuppen, var trött hela förmiddagen idag också. Men lite besök har visst piggat upp. Igår kväll kom farmor och gammelmormor och umgicks med knoddarna och ikväll har han underhållt mormor med sitt bästa humör! :-)

Just ja, en liten notis också: Vi stannade vågen på 5770g och måttstocken på 62 cm igår på bvc. OK-stämpel i baken för den fina viktkurvan, och nöjda föräldrar därtill :-)

Vad mammans våg stannade på förtäljer dock inte historien.... men ..... jag vet att jag fortfarande har lite att jobba på om vi säger så ;-)

Och återstoden....

.....av de dokumenterade djurparksfynden består kanske inte helt oväntat av:
en massa härliga människor!!


hoppsan*! bloggförfattaren ställde tydligen upp som tungviktare :-P
...och när det var slut på djur i bur så ställde småtrollen upp som stand in...
...inte utan att man kunde ha en sån här hemma ;-)

Fler fynd i djurparken....

.....En stilig make till mig ;-)


....Två förundrade tvåochetthalvtåringar...

fler inburade varelser...

...å intresserade små barn :-)


.... en minsting som nöjt låg och snackade med sitt eget lilla bi...

möjligheter att komma riiiktigt nära.... (det upppskattades inte riktigt lika mycket av lilla damen, kan nämnas :-D)


....Fikapaus...
"kojjen ääätej"

"Ejma töööstig"

"Hej då kojjen!"

den som väntar på fler djurparksfynd väntar på del 3/3 som kommer.... tja, vem vet när?!

SEMESTER!

Vi har haft en välbehövlig (!) takpaus och njutit lugn och ro. Tillochmed varit på en semestertripp. En minisemester med familjen Eriksson/Mattsson. Färden gick några mil norrut, till djurparken och campingen i Junsele. Där hade vi en härlig dag i perfekt väder och med klart övervägande del soliga miner också :-D. En övernattning i stuga var spännande för småtrollen som dagen efter fortfarande var helt uppspelta av äventyret. Ett svalkande dopp i utebadet innan vi for vidare hemåt igen hann vi också med. Vi tog vägen över Edsele och satte oss i köket hos stormoster och rensade hjortron. Med lite olika teknik. P och jag satsade på att lägga dem i burkar medan Elma satsade på att äta ur burkarna ;-). När vi tyckte att hon smaskat tillräckligt var det lagom tid att gå ut och plocka jordgubbar - gissa om det slank ned en hel del av den varan också ;-P)- och sedan vankades falukorv till middag, Elma åt massor med korv också. Åsså lite mer bär till efterrätt... undrar just hur hennes mage kommer må den närmaste framtiden.... men man får väl vara glad att hon vill äta, det är ju inte varje dag direkt numera.....   

Nu kommer semesterbilderna, del 1.
Rackarns vad bilder jag får med mig ibland. Svårt att välja bort tydligen, men med min nuvarande inläggsfrekvens gör det väl knappast nåt att det kommer några fler, lite tätare... :-P

Vi börjar med lille gladerman i motters armar

En Elmis som gör allt för att komma på variationer i tillvaron
visar förstås stolt upp sina mästerverk för lillebror

På plats i Djurparken. Först ett försök att tämja de tvåbenta vilddjuren(jo både barn och föräldrar!) med lite lunch i magen

Sen en rundvandring för att skåda de fyrbenta....
laman var på lugnt humör...

jaken med de stora hornen var spännande!...

Tigrarna med... tyckte jag iaf ;-)

tur man kan bli upplyft så man ser ordentligt..
och kan känna sig trygg :-D

.
Och pappa björn balanserade en fluga på näsan
(har jag upptäckt nu iefterhand ;-))

och har man sett: mamma björn kunde också! :-D

Såhär i efterhand hörde vi av Elma att hon tyckte det var konstigt att björnarna var vakna.... hon brukar ju bara sjunga om den som sover ... ;-)

Vindsfynd

Bland gammalt sågspån på vinden kan man tydligen hitta både det ena och det andra. Här ett urval av fynden. Kanhända jag dokumenterar mer så småningom, men det var för varmt i fotofönstret idag *puh*.

Diverse skrifter. bla denna sida med en tidningsannons från lördagen den 21 juli 1894Och lite andra skrifter....
"Syndare! Denna lilla skrift är skrifwen för Dig, för att gifwa dig hopp och tröst, frid och fröjd."


"Läsning för Folket"


Taket är visst (troligen?) tilläggsisolerat ca 1973....

Nån har ätit ansjovis... (ingen konservöppnare här inte)

...och nån har tappat sina hängslen...

och glömt (alla 100?) klamrar där uppe.

om ändå väggar kunde tala.....

Jag har frågat förut....

... men måste göra det igen! VART TAR TIDEN VÄGEN? Älskade lille Manneman har varit hos oss i 3 månader redan! Ett kvarts år...hm... snart ska jag väl börja jobba då.... inte riktigt sugen än. Förutom att det känns kul att komma till ett nytt jobb när det väl är dags! Men jag njuuuuter min tid med mina små gryn. De är prio ett att få vara med dem, det bara är så!

gogrynen mammas ↑↓


förlåt, men jag KAN INTE låta bli. Det kommer några macron idag också :-P

syrrans gaffelsmycke på prydlig plats :-)

en rosa rölleka på ängen

en röd ros utanför matkällaren


Den lilla skon som återfanns på vinden. (Där fanns många fler spännande prylar också, får se om jag lyckas dokumentera dem med nån dag snart)

Åsså ett par badflickor i nya baddräkten

droppar på fönstret efter dagens störtskur

och 3 månaderskillen himself!

180°

Eller en fullständig lägesförändring. Det klarar han själv nu, lille herrn. Från mage till rygg åtminstone. Det motsatta finns det visst inte intresse av ännu. Sin storasysters gamla vana tvärtemot. Men så är han ju tvärt emot henne i bra många avseenenden av sin personlighet har vi märkt. Ska bli intressant att se åt vilket håll det fortsätter utvecklas. Fortfarande är han i mina ögon makalöst lugn ovh harmonisk. Skriker inte i onödan. Och nöden innebär sällan annat än mat-, sömn- eller blöjbytesbehov. Lite uppmärksamhet önskas dock ibland. Tur det kanske, så man får lov att slita sig från att fylla på storasysters omättliga uppmärksamhetsbehov.. :-)

Idag har pappan fått semester. Från sitt betalda arbete då. Att arbeta för tak över huvudet i praktiken, ser han ut att få fortsätta med en tid till..........

Å jag då... jodå, jag fotade lite mer igår kväll. Bevis nedan.
Idag har jag INTE fotat.... man får se opp så man inte blir macronarkoman va ;-)övning ger färdighet (?)

ja det borde väl vara så...vet inte om det finns nåt hopp för mig, men hur som helst: DET ÄR SÅ ROLIGT ATT ÖVA!!!
så nu kommer några fler macrofoton :-D
Håll tillgodo!


Förnyelse!

....på taket: skåda dåtiden, gamla tapeten, direkt på timmerväggen.

gamla färgen ♥

(jo men jag längtar ÄNDÅ tills det här är KLART! :-P)

... och så förnyelse till kameran, i form av ett macroobjektiv.... wiehoooo!!! som jag LÄNGTAT!!
Vi kan kalla det en examenspresent från min make. Ack så snäll han är! .....Ack så lite han behöver fundera på vad jag pysslar med på all (eventuell) egentid framöver :-P

Några smakprov följer efter min första rundtur i trädgården med den nya ägodelen.


By the way; Här e en mottaj som precis förnyat sig och klivit in på det 60:e levnadsåret. (Beakta: =nyligen fyllda 59, det kan man inte tro, min fina lilla paps!♥)


åsså en serie fina flickor då, inte fullt så gamla som mottaj ännu... ♥ :-)

Egentligen är det kanske inte så konstigt

.....men det känns ändå fantastiskt!
Jag måste medge att det fanns någon slags oro inom mig innan vi fick Manne.
Ni som har flera barn själva kanske tycker att det är en fånig tanke, men jag funderade i alla fall på hur det skulle kännas när jag skulle dela min moderskärlek på två. Kan jag älska två barn på samma sätt som ett? Får de för lite kärlek eller kommer jag dela den "orättvist"?  Dumt av mig att tänka så, jag vet. Dela på kärleken?! Nä, nu förstår jag bättre.. Jag har ju dubblerat den!

Och att få sin kärlek besvarad är väl något som man inte kan undgå att bli lycklig över. Jag ÄR en lyckans ost! :-)

En kille som skrattade högt av glädje idag var lille Manne. Mormor var visst riktigt skoj att snacka med. Det är så härligt med utveckling samtidigt som det är så läskigt att tiden går så fort...........................

Snyggaste killarna

...får lite tid för grabbsnack på senkvällarna åtminstone. Tja.... eller nattetid, beroende på personlig dygnsreferens ;-)
Igår störde mammarazzin lite. (Det FÅR mammor göra ... eller hur? ;-))

♥♥
RSS 2.0