Sovrumsnytt

Det går inte fort. Ta ned tapeter, sedan skrapa, skrapa, och åter skrapa. Ångapparaten har i och för sig bidragit rejält men en skjuts i rätt riktning, men ändå. Många timmar och svett i litervis har det gått åt. Sedan lite spackling, slipning och målning på det, och så tapetsering förstås. Fortfarande inte riktigt färdigt, som synes. Men. Ni måste ju få se anledningen till att jag inte sitter här å bloggar särskilt ofta.... ;-)


Sylta och safta :-)

Ibland undrar jag om jag liksom tillhör fel generation.... eller bara fel landsdel...... finns ni, mina likar som gillar att plocka bär, safta och sylta?? troligen inte... MEN. Om ni inte har förstått det så är det liksom halva grejen med sommaren. Att kunna konservera den liksom. :-)
Favoriten är ju skogens guld, de där underbara små myrbären som, när de ligger som i en guldgul matta framför mina fötter, får mig att formligen tro att jag hamnat i himmelriket.
Nå. För att hitta till dem måste jag ha min goaste moster som ledsagare. Och eftersom hon befinner sig några mil bort får jag ge mig till tåls ett tag till, innan det blir jakt av sådant slag (vilket jag hoppas att det blir, även om prognosen sett dyster ut, som jag hört...)
Så. I väntan på det har jag gett mig på fläderbusken här ute. En ny erfarenhet eftersom ingen stått i min ägo tidigare. Jag har plundrat den på blommor och är nu inne på andra omgången saftning. Välkommen på provsmakning när tillfälle ges! :-)
Näst på tur att bli plundrade står vinbärsbuskarna... så får vi se om det blir några hallon också sen.... körsbären äter trastarna upp... men plommon... äpplen... och kanske tillochmed ett päron om jag har tur.  jojo. Man har det man gör, helt klart. Mellan renoveringsandetagen liksom.....


Inte för att det har så mycket med ovanstående att göra men fotografering ger mig liksom själsro på liknande sätt, så här kommer några exempel från Norgeresan :-)
Badisar :-)

Hittade dokumentationen som Peppe laddat upp innan vi lämnade in kameran. Som ni ser föreställer den de två vännerna när de fick ta sig ett dopp i baljan här ute en varm sommardag någon vecka tillbaka i kalendern.
Elma lånade Filip en T-shirt att bada i, sen vare bara å plaska för fullt. Lite energipåfyllning efteråt också. Såklart. :-)
Filip äääälskar att plaska... mest till Elmas förtret...men han försöker visst gottgöra det sen med en liten puss :-D
1 1/2 år!!

Nu har jag haft mitt lilla hjärtegull i ett och ett halvt år! Fantastiskt! Kul att vi kunde fira extra mycket idag eftersom jag var ledig. En mysdag med lilla familjen, inte alls dumt! :-). Synd bara att kameran jag lämnade in för felsökning skulle dröja fyra veckor. Helt sjuuuk lång tid för mig att vara utan den. Men. Jag får välan rota fram den gamla, var nu den kan vara i röran här hemma.... ska försöka lägga prio på att leta den snart!

Gumsan fick ett par presenter av mamsen och papsen, dagen till ära. Åsså en av mormor med. Jag tycker nog att jag också borde få fira mina halvårsdagar om det nu e så att man kan få presenter då med ;-).
dagen till ära slog gumman till med att ta 2 1/2 timme på sig att somna. Vanligtvis går det ju på under en halvtimme åtminstone, ibland på bara ett par minuter. hon ville visst liksom aldrig att dagen skulle ta slut.....

Det vill nog inte jag heller när jag tänker efter.... jag gillar liksom ledighet och semester rätt bra har jag kommit underfund med ;-). Men imorn och på lördag är det ofrånkomligt jobbdag igen.
Men ....(igen).....det väntas visst middag i glada vänners lag imorn, så jag har ju i alla fall nåt att se fram emot! :-) 


SEMESTER

Bloggen har verkligen haft långsemester. Mer eller mindre ofrivilligt. Nu har dock kära TELIA äntligen lyckas koppla bredbandet rätt (även om telefonen fortfarande ännu inte hittat hem) så nu får vi se om jag möjligtvis kan bli liiiite bättre på att uppdatera vad som händer hemma hos Elma.
Senaste dagarna har det inte hänt särskilt mycket alls hemma hos henne dock. Undantaget hustillsyn ochh blomskötsel av moster och farmor, eftersom Elma varit på semester till Norge med sin mor, far, mormor och morfar. En 10 dagars tripp till vårt vackra grannland med en massa stillasittande bilåkning, var ingen match som helst för lillgryn, som satt snällt i bilen mest hela tiden. Imponerade riktigt ordentligt på sina närmaste med den prestationen vill jag lova!
Ett och ett halvt år blir hon snart, lilla hjärtegull. Inte klokt egentligen. Vart tar tiden vägen?? Hon har fått tålamod att både läsa böcker och lägga pussel. Riktigt roligt att se att till och med hon kan sitta tilla ibland. :-) Pratar döremot inte särskilt mycket. Mamma, pappa och tutte verkar vara de viktigaste sakerna attt kommunicera. *Enstaka "tack", "hej", "ja" och "nej" kan hon möjligtvis kosta på sig ibland också. Trots att svadan uteblir märks det att ordförståelsen är ordentligt uppbyggd, eftersom hon klarar allt svårare instruktioner hela tiden.

Nedan kommer några glimtar från vår resa till grannlandet. Sen kan det kanske dröja lite med fler bilder, eftersom jag måste lämna in kameran på översyn. Den har nämligen fått spunk. får verkligen hoppas det är nåt som går att fixa.... :-/
Och tiden går fort när man har roligt. Efter helgen är mina två veckors semster redan slut. Nu ska jag längta fyra veckor tills jag får två till....


Åka bil går bra... om man får BUUUSA :-D


många strida strömmar...


lugna vatten...


krokiga vägar...


mysiga rastplatser...


höga berg och djupa dalar fick vi skåda.

Vi åkte färja...

tittade på pingviner, hajar, å en massa andra spännande djur på akvariet i Bergen...
å tittade på husen i stan också...

Elma byggde torn...

.. å när det inte blev tillräckligt högt tog hon pappa till hjälp... honom kunde man visst styra också.... i öronen :-P..

åsså badade vi fötterna..

besteg ett berg...

njöt av havets brus....

...och utsikterna...

...å glass... :-)

En härlig semester!

särsklt tack vare gästfriheten hos Lena med familj! <3

RSS 2.0