Fler dagar i hettan

Jag tänker inte klaga, inte mer än på de olidliga nästan 30 grader man måste stå ut med hemma i lägenheten när man ska sova. Å andra sidan tillbringar vi ju inte särskilt mycket mer tid än just att sova inomhus dagar som dessa.
Ett besök i Galtström avverkades igår. Vi kikade på farmor och farfars dansuppvisning, och åt en lunch i det fria.
en stund senare fann vi oss i lilla poolen hos mormor och morfar. Dessutom ingick ett obligatoriskt moment i tempraturer som dessa, nämligen en kulglass från ön.
Nöjda med helgen ser vi nu fram emot vad som verkar bli några fler kommande dagar i samma anda!

På väg på en kilometerlång vandring genom skogen från parkeringen till evenemangsplatsen för att se på dansuppvisningen.

Elma var nöjd i skuggan hos pappa
och farmor var såklart extra nöjd när hon märkte att båda barnbarnen fanns på plats!

Elin hjälpte sin mamma att läsa menyn

och vi hade en skön lunchstund i skuggan.

Väl hemma hos mormor och morfar tog vi oss dagens efterlängtade dopp. Svalkande? Nja,  33ºC, men inte dumt! Elma plaskade som bara den.

Elma hade till och med skaffat sig hajfena i nacken, dagen till ära! :-D

Höll sedan i sann badvaktaranda uppsikt över moster och pappa från sin utsiktsplats i skuggan.
När hon tycktes märka att devar simkunniga i den decimeterdjupa bassängen valde hon sedan att imponera på sin mor genom att orka sitta helt upprätt, alldeles själv! :-)

Härliga sommar!


Snabbresumé från de två senaste högsommardagarna:

Full prakt i rabatten och härligt i skuggan!Ännu härligare när moster kom hem från Stockholm och tog ett dopp med sin systerdotter!Sen sommarkväll i stugan, undrans vilken planet kreaturet kommer ifrån, med de gröna ögonen?Frukost i lugnet på stugans inglasade veranda, sedan fullt bus innan det var dags för en förmiddagslur


Glada miner på väg till spelmansstämma i Västanå, Elin uppflugen på gär´sgår´n för att umgås med hästarna i hagen


Langen går.... Elin vandrade från famn till famn...


Västanåfallet i all sin prakt


syskonen med sina barn, pappan å dottern håller uppsikt åt varsitt håll...Lillmoster begrundade fallet lite närmare, och jag följde med, men lika nära som Annika och N-J vågade vi oss inteÅtervände till skuggan för att busa lite till

Elma körde städlooken på seneftermiddagen, poppis?

Avslutade den underbara dagen hos Elmas morföräldrar med korvgrillning och jordgubbsmumsande.

Idag är vädret lika underbart, tro vad vi tar oss för? Blir väl en rapport så småningomom antar jag. Ta det lugnt i sommarhettan!

En dag i skuggan

Vi var en sväng på stan igår, fikade med familjen Stengard igår vid lunchtid. Sedan tog pärlan och jag bussen hem till mormor och morfar. Detta trots att det inte var någon hemma där.  Elma väntade tålmodigt medan jag fixade vatten i den uppblåsbara lilla poolen jag införskaffat dagen innan. Upp med ett sol/vindskydd, och vips så hade vi värsta badparadiset på gräsmattan. Vi låg och slappade i skuggan, tog oss ett par bejublade dopp i det blå och bara myste hela eftermiddagen.
Riktig sommar det, när man får lata sig i värmen, tycker jag!

Här några uppladdade bilder ur mobilkameran:

(Nej, skruttis är inte så röd som det ser ut, hon är i det närmaste blekvit, varför solskyddets färg reflekterar sig på henne.....)

En bild från promenaden över ängen häromdagen, samt en återblick på en nyfödd liten pingla. Drygt 5 månader sedan nu, uj så fort det går! (Ja, jag vet att jag har tjatat om det förut, men det händer ju verkligen SÅ mycket på SÅ kort tid, kan inte låta bli att förundras över det fortfarande...)

Om en bild säger mer än tusen ord

så får ni härmed ta del av en hel roman!

Första kapitlet handlar om en tjej som alltid ska busa, till och med vid matbordet. Gröten hamnar runt hela ansiktet och mamman får ställa upp på dragkamp om muggen

Nästa avsnitt behandlar bebisskaran som deltog på Norra berget (Tigers mamma glimtar också förbi här som ni ser)De andra små liven nöjde sig med att ligga och softa i respektive vagn största delen av utflykten. Elin sov i sin stol i skuggan och fastnade inte i kameraminnet förrän hon lade sig ute på filten i gröngräset...I tredje akten följer vi två små kusiner på grönbete, under uppsikt av syster/kusin och pappa/farbror...


Den äldre kusinen försöker sno den yngres napp...

...poserar sedan glatt för mamma i kapitel fyra...

i femte och sista delen av vår roman har pappan äntligen tagit mod till sig, trotsat sin kladdofobi och försöker ge den lilla lite majspuré.

Skeptisk till en början, men som i alla bra sagor: slutet gott, allting gott!

Aaaah!

Ett häääärrliiigt aaaaah!!! :-D
En underbar morgon med värme, sol, klarblåhimmel och en solstråle i spjälsängen!
Vad kan man mer begära?
Idag blir det picknick på norra med mammagruppen och bebisarna, ser inte ut som att förutsättningarna skulle kunna bli bättre.
Igår var också en glädjens dag. N-J fick positivt besked om jobb! Ska nu börja som partiombudsman åt M lite senare i sommar. Hurra x4 för honom! Vi delar glädjen, inte det lättaste att komma tillbaka på arbetsmarknaden i dessa tider, bra jobbat säger vi! (Ja, eller; Jobba bra!,kanske också! ;-)

Nu måste jag mysa med min bebis som ligger å hummar på filten. Gotrollet mitt, värmer mammahjärtat så in i vassen!

GÅvagn?

hm, nja...inte ännu.... men stå och bitvagn användes den som idag iaf!
tjejen som helst står HELA tiden, men utan egen balans, har fått nått nytt att bita i! (Ja, i dubbel bemärkelse!)Helnöjd....

Elma ligger för tlilfället på sin gula madrass här bredvid och storler. Iaf så fort som den snigel hon fick i doppresent börjar skråla. Hon ser alldeles överlycklig ut, leendet går mellan örsnibbarna och hon ser ut att kunna svälja plastleksaken med hull å hår vilken sekund som helst om det inte vore för den lilla detaljen att den är minst hälften så stor som henne själv.
Men vad har hänt med mig? Ujujuj. I min desperata iver att hålla hennes goda humör uppe struntar jag tydligen i att den otroligt*hrk*medryckande melodin för femtielfte gången sugs upp i min hjärna och fastnar där som ett tapetklister. Är lillan nöjd, är mamma nöjd, har tydligen blivit devisen.....

Här några bilder från vår promenad hem till mormor och morfar igår. Moster mötte oss på halva vägen, men det märkte inte lillpärlan eftersom hon sov sig igenom mestadelen av barnvagnsturen


Desto mer vaken när vi kom fram istället. Slukade med god aptit gröten som moster bjöd på och fortsatte att inspektera sin omvärld, bl.a. fick sig blombuketten på bordet se sig beundrad ett bra tag!

Här kommer de!

Bilderna från ceremonin, ja!
Ett litet urval åtminstone, det var en diger bunt att välja ur, därför tog det tid Kicki, du som undrat :-P

På begäran

Tant Gerds Mandelrullrån

2 hg fint hackad mandel, kan skållas, men det gör inte tant Gerd
2½ dl socker
½ dl ljus sirap
200g smör
4 msk grädde
2 msk vetemjöl

Låt ingredienserna sjuda ihop i en kastrull
Klicka ut 4 st på varje plåt, inte fler och inte för stora, de flyter ut och man måste hinna rulla dem innan de stelnar!
Grädda i 175ºC några minuter, håll koll så de inte bränns!
Lycka till!

Vi tackar i vår tur Ann-Mari för detta underbara recept! :-)

5 månader

Stumpan börjar bli gammal.... nej, kanske inte, men äldre blir hon i alla fall, och det i en ruskans takt!

Alldeles ny!

1 månad

2 månader

3 månader

4 månader


5 månader

Sommardag i Stöde

Sommar och sol och lata dagar, härligt!
En så´n hade vi i Stöde igår. Mysmys :-)

Elmanyfiken inspekterar kamera, hunden Jonna(ömsesidigt där då) och en björk


Sedan verkar vi ha fått en egen liten datahacker också :-P

Ölsinne? Tur att hon inte kommit på hur man öppnar locket ännu...


Några sköna close-ups!


Nakenfötter i sommarskugga, övar att sitta...vad mamman försökte nypa efter är fortfarande oklart...En liten linslus...får mat av Kicki o Johan... vaktar sedan flaskan...ifall nån annan skulle råka vara intresserad av den...


Busa på flygtur, mycket nöjd efter denna, som synes!

Sovmorgon :-)

Skööönt!
Lillskruttan sov ända till halv sju imorse. Det var fler veckor sedan hon gjorde det senast tror jag.
Tar väl på krafterna att bli döpt antagligen....

Ja, de små blev blötta på huvudet, vi andra blev det efter ceremonin, när vi steg ut ur kyrkan. Då öppnade sig himlen och regnet vräkte ned. Ända tills att alla hade tagit sig in till församlingshemmet för påföljande måltid förstås, då behagade solen titta fram, minsann.
Annars en lyckad dag känns det som. Lite missar iform av en rostbiff som aldrig införskaffades, pasta som inte blev tillagad(än, mindre togs med till buffébordet förstås) och ett dragspel, vars ägare inte kunde hålla styr på det under uppspelningen, men iövrigt är vi faktiskt helnöjda med tillställningen som innefattade samvaro med våra närmaste, fina presenter och alldeles för mycket i magen.....

Tänkte nu äntligen få ut  bilderna från helgen. Själva dopceremonin ännu så länge undantagen, de bilderna får vi eventuellt ta del av i eftermiddag, Kicki anlitades nämligen som fotograf där, å de bilderna e ju kvar på hennes kamera.....

midsommarafton:

Vi hann nästan i tid för att se Elmas farmor och farfars första dansuppvisning för dagen.
Därifrån hämtade vi också upp P:s mormor och åkte till Norra för att titta på lite folk. Vi började i och för sig med att inmundiga varsinn smarrig våffla med grädde och hjortronsylt, på café Gesällen, där uppe. Elma sussade sött utanför fönstret under tiden. Mätta i magen drog vi oss nedåt scenen och midsommarstången. Dåligt med dans från vår sida i år, men vi kikade istället på Skönborg som på scenen, i spelande och dansande format, berättade om näcken.


Elma i varm midsommarstass! Två trötta systrar utspridda på sängen. Dukat för mdsommarfest!

Systrarna har vaknat!Elma myser med moster, och middag vid bordet.

Elin tog sig en blund, med speciell nappteknik, som synes! Annars är hon ofta vaken nuförtiden!

Elma provar att sitta själv! Blev sedan så trött så hon tog sig en lur.

Tre generationer i trädgården! Somrigt bärig efterrätt och fika i uterummet!

Dopdagen:

Förberedelser. N-J dukar, morfar passar Elma och sedan är Elma hos sin mamma när morfar istället dokumenterar lillmosters flätning av mitt hår

Efter maten lekte de små medan de väntade på att fikabordet skulle "öppna"

Kicki fick fullt upp med matning! Ändå tycktes Elma både vilja äta upp farfar och kakorna på bordet, samtidigt....

Glada miner! Stormoster busar med Elma och A-K får äntligen lite tid att fika själv, i dubbelbemärkelse!


Ett glatt, nydöpt barn! Dopljus och dopbevis!

Fantastiskt!...eller nästan i alla fall..

Jag hade faktiskt med mig kameran idag! På midsommarfirandet på norra och midsommarfesten hemma hos mina föräldrar. En mycket trevlig dag och kväll,  vi slapp det halvt om halvt utlovade regnet till och med. Inte vanligt för en midsommarafton att bjuda på så halvskapligt väder här uppe ändå, så man får väl vara nöjd.
just nu sitter jag och printar ut några dopprogram, såhär i sista sekunden, nojjar mig över allt som jag inte kommer att komma ihåg imorgon, nervös så in i vassen över de några toner jag tänkt ta på dragspelet imorgon, eftersom jag faktiskt bestämde mig alldeles nyss att jag faktiskt ska göra ett försök att spela..... hoppas jag håller det löftet imorgon också....

14 personer var vi på middagen ikväll. Elma och Elin var meget lyckligt lottade med båda sina mormödrar och farmödrar, morfädrer och farfädrer där, varav två av dessa naturligtvis hade dubbelroll som bådeoch!

Jag skulle gärna ha visat bilderna från dagen också, men kamerabatteriet dog nyss, laddar det nu inför imorgon, så ni får sjå er ett tag till är jag rädd....

Imorgon blir också en intensiv dag, kl. 14.00 går evenemanget av stapeln! Jag hoppas att jag ska kunna ha kameran aktiv då också, om än icke med mig bakom avtryckaren!
Nu måste vi gå igenom "att ta med-listan" inför imorgon en gång till innan vi kojar!
So long!


Bättre lycka nästa gång...

Vi försökte oss på att göra mandelrullrån idag, jag och syster. Det hade kunnat gå bättre. Vi var gröngölingar på området i och för sig. Om man nu hade trott att någon skulle ha trott något annat efter att ha sett våra mästerverk. Nån rulle blev platt på mitten, nån blev liksom utochinrullad, nån blev två decimeter lång, en annan såg mest ut som en liten rund knöl av knäcksmet istället för en rulle eftersom den fastnade på upprullarpinnen...ja ja, vi får väl kalla det för naturlig variation eller nåt, syns ju att de inte är fabriksframställda iaf. ;-) Om vi vågar bjuda på galenskapen återstår att se...

Elma har ätit gröt med god apitit och glatt humör idag i alla fall. Ser inte ut som ett russin längre när den mer tjockkleggiga konsistensen än hon är van med når gommen... :-)
 A-K och jag har tagit med flickorna och rekat i församlingshemmet där vi ska hålla till med bespisningen efter dopet, där såg ut att finnas allt vad man kan tänkas behöva i serveringväg, och lite till!
Bara därför lär vi väl ha missat att nåt viktigt som vi borde ha haft, men som inte finns, skulle ha varit med.... vår vanliga tur..

Jag är just nu fortfarande kvar hos mormor å morfar med Elma...som vanligt kanske... ja, fast Peppe brukar ju också vara här förstås, han har bara farit och snabbhandlat i midsommarstressen eftersom han lovat framställa en laxpaj till imorgon, vi får väl se hur sent in på småtimmarna vi lyckas tippa i säng innan allt e klart inför helgen....

Mycket att göra - lite gjort

Mor och jag har besökt stan idag och uträttat ärenden, jag har handlat, bakat, fixat mat och inte hunnit ett skvatt mer känns det som.
Ibland vet jag verkligen inte var tiden tar vägen. Någon som vet var man kan leta efter mer?
Min käre morfar brukade säga att han skulle göra sig stora pengar på att sälja lite tid, så bråttom som folk har nuförtiden. Ska nog ta vara på andemeningen i det hela och försöka sänka på högtrycket lite. Ju mer jag tycker att jag har att göra, desto mindre blir det gjort, tack vare att det känns så motigt just för att jag tycker jag har sååå myyyycket att göra...
Vet inte om det där lät särskilt genomtänkt, men jag funkar lite så tror jag, lättuttröttad psykiskt liksom.....

Jag har åtminstone fått häcken ur och klippt Peppe. Min egen frisyr gömmer jag under mössa i helgen har jag tänkt, så slipper jag fundera mer över den katastrofen för tillfället.
Har även hunnit med några bankärenden, en tvätt samt lite spel med systeryster och dessutom naturligtvis umgåtts med lillpyran också(även om hon fick vara med mormor och moster, när jag åkte och handlade).
Kanske inte är så konstigt att tiden har gått fort ändå, när jag radar upp här vad jag pysslat med under dagen. Inte så dumt med blogg! ;-)

Hur var det nu med kameran å fotograferandet? Mmm...den har legat här vid datorn idag också.... minnet *suck*....

Nu ska jag natta P. Elmaskruttan sover redan (ja, eller redan och redan, men sedan ett tag tillbaka i alla fall), ska bli skönt med långhelg igen, sedan ska vi längta två veckor till innan P får semester och vi får vara lilla familjen tillsammans hela dagarna i 5 veckor! Ska bli så skönt!

Dröm sött! Återkommer imorgon, om jag mitt i alla dop-och midsommarförberedelser lyckats roffa åt mig lite extra tid nånstansifrån....... 

Övernattning

Vi har spenderat stora delar av det senaste dygnet i Stöde med Kicki och hennes familj. Elma har visat upp sin sköna stämma där borta antalet gånger under denna tid, varit extremt mammig, ryckt riesenschnauzern Bessan i ögonbrynen så hon såg tämligen förvånad ut, klappat Bessans kompis, Jonna, på nosen, visat upp sig för Kickis morföräldrar, skitit ned sig upp till öronen, undvikit att väcka Maria före klockan 06.10 på hennes 18-årsdag, nynnat en lång melodi under sina matsessioner, övat att sitta upprätt i en mikrosekund, kräkts i Johans säng och säkert ett antal intressanta saker till..

På eftermiddagen svängde vi förbi Robin som nyss fyllt år han också, joinade mormor och moster där över en fika tillsammans med Marie-Louise och  Hugo, 1 år & 7månader, som var alldeles exalterad över Elmas närvaro och riktigt försökte impa på lilltjejen, vilket han antagligen lyckades rätt bra med också eftersom det inte bröt ut någon klagolåt hos henne.

Framåt kvällen tog vi en promenad, Elma, jag, kusinerna Annika å Elin och farmor/mormor i Elins lokala hemtrakt, åt en smarrig middag hos A-K o N-J och försökte dela ut arbetsuppgifter till varandra inför midsommarafton och dop kommande helg.  Pappa P anslöt från Stockholm i middagsskedet tillsammans med mina föräldrar och kära syster, så ni kanske förstår varför det inte blivit uppdaterat här på sidan förrän nu.... hektiskt värre, å det kommer mera närmaste dagarna antar jag.
Tyvärr gjorde jag ju det förbjudna igen och LÄMNADE KAMERAN HEMMA, att jag aldrig lär mig! Fy mig! Ska försöka uppgradera mitt minne.... vilken dag som helst... så snart jag kommer ihåg.....

Tröttväder...

Då kan man ju inte så mycket annat göra än att vilja sova, vilket vi i och för sig inte gjorde så länge, men spenderade ändå en stor del av dagen på sängen...

Ja, i och för sig har jag ju bakat några havrekakor också, tagit en mycket snabb runda på citygross med lillasyster och väntat, väntat och väntat på att pappan ska komma hem från jobbet. Vilket han nu äntligen gjort, så nu behöver vi bara fundera på vad vi ska tillbringa kvällens kommande timmar med, regnet det bara fortsätter ösa, nämligen, vilket gör att dagens välbehövliga promenad troligen uteblir. Söndagskväll framför dumburken, möjligen?...

Skillnader -och inte

Vi har sedan igår nu blivit ägare till en mini-pc. P har tjatat sig blodig i några veckor och igår tog vi tillfället i akt. Vet inte om han tycker att han får använda vår dator för lite, men nu har vi två tangentknackar platser i lägenheten i alla fall. Ja en som det går lätt att flytta på också förstås. Det var väl också en liten del i tanken inför införskaffandet av den, just att den ska vara smidig att ta med. Det här var alltså skillnad nummer ett igår.
Skillnad nummer två, kom mig att bli än mer märkbar, nämligen införskaffandet av en ny bäddmadrass till sängen. Dyrt var det, men ack så behövligt, min rygg har faktiskt tackat mig redan idag för den underbara idèen! :-)

Vi tog en sväng till Farmor och Farfar igår också. De fick stå ut med en mestadels trött och kinkig, skrikande liten Elma, stackarna. De tyckte i och för sig inte att det var någon större fara med det, framhöll att de var kände igen sig från när P var liten. Evigt underhållande, vankandes å vyssjandes det lilla barnet. Det är min man det, en kinkig liten gosse ;-) Närå, han verkar ha vuxit ifrån det där, till skillnad från sin fru kanske, som stundvis känner sig på riktigt grinigt humör, trots att hennes mamma bedyrat att hon alls inte var besvärlig som bebis. (Måste bara ha förträngt det, menar jag :-P)
Skillnader där också, förutom mellan vår dotter och hennes far då...

Idag är det både bildligt och bokstavligen talat- skitväder. Blött rusk, regn och blåst utanför fönstret.
Geggigt skitväder också för Elma som laddat ur flera gånger i blöjan, redan, idag.

Vi blev lite snuvade på den här helgen. Den tog liksom slut igår. E ju ändå veckans bästa dagar, de man får dela Elma med pappan dagtid, men idag blev han tvungen att åka och jobba. Avundas honom verkligen INTE, även om det bevisligen var rätt dag, vädermässigt, han valde för att hinna klart sitt projekt innan måndag. Kommande vecka blir också hektisk. P är två dagar i Stockholm, sen ska vi förbereda dopet som blir på lördag, samt fixa med mat till midsommarfesten också. Ojoj. Men det är ju kul med förberedelser så det kommer nog gå bra! :-) Blir inte så mycket folk på dopet heller, (trots att vi har dubbeldop) Vi bjöd mest bara närmaste släkten, men det blir nog ändå som vanligt att man gör mat som räcker till i alla fall dubbelt så många som man tänkt. Det verkar ligga i mina gener att inte kunna beräkna matåtgång på ett vettigt sätt,  jag skyller på det i alla fall. ;-)

I skrivande stund har jag plötsligt upptäckt en ny skillnad- ja eller framgång- nä jag måste nästan kalla det bakåtgång kanske, åtminstone bakåtkravel. Jag lade Elma på sin skumgummimadrass här och nu har hon plötsligt ålat bakåt, så hon inte alls ligger på madrassen längre. Här händer det grejer! Oj så fort det går, inte länge sedan lilla knytet kom upp på min mage där i salen på förlossningen tycker jag, men almanackan visar på snart fem månader sedan nu.... 

Som utlovat..

..kommer här några förevigade ögonblick hämtade från gårdagens minneskort

Busa håller sig på mattan... nåja.. filten, i alla fall...

.
ett tag... se´n bara måste man ju få knyckla ihop öronen på elefanten, vad stackars elefanten hade att tycka om tilltaget var inte något vår dotter hade lust att uppmärksamma


Mamman e besvärlig, och matar stumpan med så obekant konsistens som gröt...


Men det var nog inte så dumt tydligen, när hon hunnit tänka efter lite till..

Gamla bananer

Jag förstår INTE hur man kan klämma  i sig en banan som överlevt från trästockstillståndet mer än max ett par dagar.
Uuuurk! Nej usch å fy för sliskiga, slemmiga, söta konsistenser som sådant!
Så till det konstiga. På något underligt, mystiskt sätt går det helt plötsligt mer än väl att få i sig samma produkt i varmt utförande. Skumt eller hur, men slemmiga, sötsliskiga, friterade bananer är alldeles toppensmaskigt!
Nu är jag inte ägare av någon fritös. Inte någon av mina närmaste heller, (som tur är, inser jag) men ett annat, för mig, helt ok sätt att sätta i mig övermogen frukt, av det gula, böjda slaget, är att stoppa dem i en kaka. Dagen har tillbringats med att producera inte mindre än fyra objekt av detta slag. Jag har dock - till min egen stora förvåning- endast provsmakat en av dem... ännu...

Ledsen att göra er besvikna på att det blir ett bildlöst inlägg ikväll, jag har tagit några bilder idag, bl.a. på Elmas och min grötstund mitt på dagen, men de är kvar hemma i kameran (jag sitter just nu vid lillmosters dator) så kanske får ni ta del av dem senare ikväll.... ja, eller kanske snarare imorgon förresten, vi e hemma med morfar här (mor och syster har dragit norrut ikväll) och pumsan ligger å slafar, så jag skulle sätta en slant på att vi blir kvar här ett tag...

Sådan mor, sådan dotter...

Glasögonintresset tycks ha gått i arv. Ville gärna ha mosters, fick prova dem till slut.
Passade ju MYCKET bra, eller hur?!


För övrigt har jag tagit mig både hem till mm&mf, t.o.r. till stan och hem igen med våra nya bromsar (!)
3700 spänn fattigare också visserligen, men det är det väl värt när man behöver få stopp på fartvidundret...

Lämnat bilen i vana (?) händer......

Imorse tog jag Elmaskruttan i bilen och åkte till verksta´n för att lämna in bilen. Bromsarna vibrerar nåt förbajat och det är helt enkelt inte kul att åka runt så. Häromdagen fick man ju ett litet men ack så välkommet tillskott iform av SKATTEÅTERBÄRINGEN så det gäller ju at hitta på sätt att slänga ut de små slantarna igen fortast möjligt. Bilen brukar vara ett säkert kort när det gäller att ta vara på en sådan chans, så idag var det som sagt dags.
Peppe hade bokat tid. Bara för mig att lämna bilen, å nyckeln å sen dra hem Elma i vagnen igen.
De verkade dock lite upptagna på verksta´n när jag anlände, gubben som skulle ta emot mig fick telefon så min koncentration fastnade i att överhöra ett samtal mellan två blåställsklädda herrar i andra sidan verkstadshallen som pysslade med någon annans reparationsobjekt:

-Öhhh, e det här verkligen sån bromsvätska?
-Ja.... jag antar det....
-Men... jag har aldrig sett nån sån här röd bromsvätska förut (frenetiskt läsandes burketiketten)
- Tror du det blev fel? Vad var det förut dårå? (hastigt bläddrande i serviceboken)
-Hm, vet inte, men det luktar ju sånhära...hm... vätska...i alla fall...

Så blev den tredje gubben färdig med sitt telefonsamtal å uppmärksammade min ankomst, varpå jag tyvärr missade slutsatsen av det andra samtalet:
-Du skulle lämna in för bromsarna va?
-Eh, hm... ja..... jag skulle ju det, ja.......

Kan inte låta bli att ha aningens ont i magen över vad som kommer att ske med mina bromsar idag. Kan ju hoppas de känner sig säkrare på att skruva å greja i alla fall........ å att de inte behöver byta bromsvätska på min bil.....

Nu ska vi se om kan slappna av å få sig en blund ett slag. Det var en tuff natt inatt. Jag somnade runt halv två och gumsan låg och skrek över sin onda mage från fem i tre till tjugo över fem, och klockan sju var det dags att stiga upp igen, så både hon och jag kan behöva lite vila känns det som...

Borde kanske ha fattat vinken....


Innan badet:
Nej pappa, jag vill inte sätta mig i badet, jag hänger kvar här!

Men mamman och pappan satte ändå den lilla i badet. Och vad händer? Jo omkring fem sekunder senare trycks badbaljans väggar utåt i ett vibrerande bröl, och det nyss så klara badvattnet är nu uppblandat i en enda gulbrun sörja
Uuuääärk.... Ett ljudligt, bubblande skratt efterföljer strax hos den lilla. Kändes precis som: skyll er själva, det var ju det jag sa!
Inget annat att göra än att sanera i tvättstället, tänkte de två föräldrarna. Då skvätter nästa laddning fram... *suck*
Man känner sig nästan lite galen som faktiskt gjorde ett tredje försök att tvaga den lilla, men som talesättet så fint lovar, så blev det också tredje gången gillt! :-D

En kväll på båten

Underbart väder! Inte så varmt kanske, omkring 15ºC i skuggan, men värmande sol. Ingen blåst att tala om, och jätteskönt ute på däck. Smaskens buffé också, lägg dessutom ett gott sällskap därtill, och du har allt du behöver för en lyckad kväll! Jo, det fanns nog inte mycket att klaga på, förutom möjligtvis några överförfriskade medelålders passagerare som klistrat sig fast vid baren och lät oss uppleva deras kvällscrescendo. Själv upptäckte de knappast sitt högljudda snattrande och tjattrande som störande, utan vi fick gott finna oss i att skrikande konversera med personerna runt vårt eget bord den senare delen av den 4 timmar långa båtturen....

Självklart kommer här ett försök att i en drös bilder gestalta delar av vår upplevelse(dock utan särskilt många överförfriskade individer, utan i ett mer naturtroget tema, om vi säger så :-P)Och ni som undrar: Jag längtade nog nästan halvt ihjäl mig efter min goa lilla dotter under det kvartslånga dygnet vi var utan henne. Men liksom förra gången vi "lånade bort henne" tycktes den längtan mest ha varit enkelriktad. Skönt att veta på något sätt ändå det, i lilla stackars mammahjärtat....

M/S Ådalen III

Ikväll bär det av med båten. Jag å Peppe ska ut med hans jobbarkompisar i Härnösand å titta lite på Höga Kusten från Ångermanälven. Blir nog trevligt det! Å mormor och morfar å moster ska underhålla Elma. Gissar att vi förmodligen kommer att sakna henne långt mer än hon saknar oss.....
Först ska Elma och jag dock deltaga i sista lektionen babymassage på BVC, jag ska hinna kika i garderoben vad jag ska spöka ut mig i ikväll och jag gissar att Elma blir hungrig innan vi ska dit, kl 13.00. Plus att jag måste hinna luncha själv också innan vi drar iväg. Så jag måste nog sätta fart nu, inser jag.

Tänkte bara att jag skulle få med lite bilder här också först. Chokladmuffinsen från baket igår, då jag invigde de nya muffinsplåtarna jag fick i födelsedagspersent av min kära syster! :-)
Surelma igår kväll, åsså en bild från alldeeles nyss, inte lätt att göra två saker samtidigt, hålla lillpyret OCH samtidigt försöka fota densamma, liiiiten miss i siktandet, men det bjuder jag på! Inte alltid lätt att göra flera saker samtidigt tydligen, så kvinna man nu ändå är.... 
 

Prelleprat

Elma vaknade halv fyra imorse, låg sedan och gnydde till och från till framåt halv nio då jag äntligen orkade masa mig upp ur sängen. (Jo jag var ju uppe vid 4-snåret också, efter första amningen, men hade som ingen lust att vakna då egentligen.)
Lite lustigt när vi nu jämförde med A-K och N-J:s lilla pärla som inte somnade förrän klockan 03.00. Ytterligheterna där då, så nära släkt de nu ändå är...
På förmiddagen fick jag sällskap av min kära syster på promenad bort till mormor och där fick vi lunch bestående av Matjes, potatis, gräddfil och gräslök, det är sommar för mig det! :-)
Vid halv tre drog vi till Matfors för att gå igenom kommande dopceremoni med prästen. Lite dejavu från ifjol, men då var det ju vi själva som var huvudpersonerna. Inte lika mycket ståhej och pyssel runt omkring evenemanget i år heller. Vi tar det piano. Skönt!
Ikväll har vi pysslat lite här hemma. Jag har bakat chokladmuffins. Två plåtar(!) Å redan fallit för frestelsen att äta... men bara en... än så länge...
Nu är gumsan ledsen i ögat, måste avlasta pappans öron ett tag nu tror jag.
Natti natt!

Söndagstankar

Söndag kväll. En vecka är till ända, en ny är i antågande. Valdag idag. Vi har faktiskt till och med tagit tillvara på vår demokratiska rättighet och knatat till vallokalen. Om det blir bättre framtidsutsikter tack vare det återstår ännu att se.
I allmänhet tycker jag inte att politik är särskilt intressant. Känns mer som att de flesta (någorlunda vettiga människor) i Sverige idag, i grund och botten har ganska lika värderingar, fast de uttrycker dem på olika sätt och i olika teorier och självklart med olika prioritet, annars skulle det ju inte bildas flera olika partier, antar jag. Slutsatsen känns alltså lite som att det inte spelar så stor roll VAR jag lägger min röst, så länge jag slipper att några konstiga extremister ska föra landets talan i parlamentet där nere. Ja, det var mina tankar om politik det ja. Färdigflummat i detta ämne nu. Övergår till att skriva om något så intressant som vårt vardagsliv istället. Ja, som jag brukar, menar jag.

Trodde nog inte jag skulle få till ett inlägg ikväll, men gumsan e på gott humör hos sin far i TV-soffan för tillfället, så jag tog chansen nu. Dagen har bjudit på en sväng i Birsta hos elektronikjättarna, eftersom Peppis har fått för sig att han behöver en mini-PC. Vet inte om jag nappat på ideen ännu, men jag har en känsla avv att om han får som han vill så kommer det ändå vara jag som utnyttjar den mest :-P.Vi inhandlade lite kläder till pyret också, och åkte sedan hem för att strax styra kosan vidare mot Matfors. Där blev vi halva kvällen. Fick fika å middag,tog en promenad, umgicks med Farmor, Farfar, Faster, Farbror och lillkusin. Å städade bort EN kasse med saker från Peters gamla rum. Kul att se hans gamla prylar, foton, m.m. INTE lika kul för honom när vi tyckte att han skulle slänga vissa saker bara. Därav bara en kasse till återvinningen. Tänk vad den där nostalgin kan vara djupt rotad. Jag är i och för sig inte bättre själv, men det tänker jag inte låtsas om ;-).

Nu några bilder: (Hade ju inte tömt kameran sedan i fredags, så det blir nog rätt många vid närmare eftertanke)

Buselma och busmormor


Lillpinglan i nya, snygga hatten hon fått av moster!


Mer bus hos farmor och farfar


Stortjejen vår, kan inte riktigt sitta själv, men står gärna istället!


Elin har växt på sig ordentligt, kan hålla upp huvudet nu och snart sitta hon också! :-)


Full fart på golvet! Å farfar tog först Elin på promenad, sedan Elma också. Pappan kunde dock inte slita sig från Elma när det var dags för hennes runda....


avslutar med några close-ups!

Lånade ögonblick

Lillmoster har stått bakom kameran och förevigat delar av vår dag idag. Nu har jag lånat både hennes dator och kamera för att kunna förmedla dessa vidare. Generös syster man har va, tur det! :-)
Fyra timmar spankulerade vi runt på stan i snålblåsten, undantaget när vi gick på Delicerano för att få oss nåt i magen. Där blev vi kvar mer än en timme, inte vårt eget fel att det blev så länge kan nämnas, tog en halvtimme för dem att fixa fram det vi beställt(!) Men vi väntade tydligen på nåt gott märkte vi sedan när vi satte tänderna i godsakerna, så man får väl inte klaga så mycket då´rå....

Gumsan å mamman på torget


Ballongsläpp på torget, å Elma å morfar, fikasugna på Delicerano


I mm&mf:s uterum, utforskar mosters kamera, morfars kamera å  se´n nappflaskan...

Nationaldagsfirande...

Man är ju inte så van det här med nationaldag än. En stor händelse i många andra länder, men Sverige har inte riktigt vågat förut, men det är ju kul med kalas, så jag tycker det är bra att inställningen till denna dag håller på att ändras! Man kan ju alltid hoppas att det bjuds på nån tårta eller nåt annat mums idag! :-P
Vi tänkte för övrigt försöka ta oss ned på stan, dagen till ära. Ifjol ställde vi upp i dräkterna å dansade ett par steg för svenska folket i Sundsvall, å deltog dessutom i den stora föreningsparaden genom staden. I år blir vi åskådare till detsamma, om nu vädret tillåter. Lutar åt att det blir en lunch tillsammans med mormor, morfar och moster också.

Idag har jag rensat min mobil på lite bilder, tänkte dela med mig av ett axplock!

En härlig regnbåge i Bydalen, å en Elma på biltur i Västmanland


Mer Elma i bil. Testar nappflaskan med, vill hålla själv!


Två solskensglada!


Å igår en liten busa som först nyper pappa i näsan å sedan snor hans briller :-D

Sen återkomst

från inlägget imorse. En fullspäckad dag har vi lagt bakom oss. En mysig förmiddag med fru,- och lille herr Brandsaeter. Jättetrevligt sällskap som dessutom fixade både fika å lunch här åt Elma och mig, samt ställde upp som taxi till OCH från BVC och dagens babymassage. Underbara människor på alla sätt och vis de där två! :-)
Ikväll har vi myst här hemma, E å P å jag och just nu sitter vi och väntar på att lillmoster ska packa ur bilen hemma hos mormor och morfar och komma hit på en kvällsvisit!
Elma verkar nu tycka det är bäst hon äter innan moster kommer hit, så det är väl bäst för husfriden att hon får som hon vill! Som vanligt....

Besök både hit och dit

Gårdagskvällen bjöd på trevlig gemenskap i sann durspelsanda några mil norrut. Fika och massa prat också förstås!
Elmas för gårdagen så otroligt goda humör räckte tyvärr inte riktigt hela kvällen men inatt har hon sovit gott istället. Vaknade inte nu förrän vid halv sex-snåret, åt en skvätt, och -tänkte jag säga, sover fortfarande,- men i skrivande stund måsta jag ångra de bokstäverna, nu låter det VAKET. snart får Elma och jag förmodligen besök. Trevligt trevligt.Ikväll kommer också moster äntligen hem till stan efter väl förrättad termin i Ume´.
Nej, återkommer senare, stumpan kallar!

Bollsinne?

skruttan såg så himla glad ut när jag plockade fram en av hennes bollar idag. Sken upp som en sol och dreglade utan bara håken. Sedan verkade hon funderade på vad den skulle kunna användas till. Äta gick inte så värst br,a var snabbt konstaterat, kom liksom inte in i munnen. Men hm, vad göra dådå?Mamman kunde få den att flyga, Elma provade att dribbla med händerna, men fick inte riktigt styr på det hela.
Vi får väl träna upp bollsinnet fler gånger, mamman vill gärna ha en bollspelskamrat, you see. Pappans intresse för dylikt är nämligen  i det närmaste mikroskopiskt.......


Busan fortsatte att göra skäl för sitt smeknamn, medan jag kirrade lite muffins, två sorter, samtidigt, det ni!
Hallon å vit choklad till vänster samt blåbär och citron till höger. Vågar inte riktigt smaka själv ännu, av rädsla att jag inte slutar äta förrän det är, just det - slut!

Fröken bus

En bildserie från förmiddagens vistelse i stolen vid köksbordet:

Griper snabbt nuförtiden, säger bara swooosch så åker hela mobilen på sniskan, blir drabbad av rekylen själv....


Glad ändå, mumsande på färggrann leksaksplast


Pusspå´re lammet, du e så go så jag tror jag äter upp dig! Allra bäst med flera saker på en gång, tydligen....

Nä, det är nog inget för mig egentligen

Det där med vårruset. Puh! Vi stod ALLRA längst bak i starten, jag hade nog max 10 personer bakom mig där tror jag. Och omkring 6000 pers framför alltså! Men usch så stressad jag blir av alla lusvankare. Som barnvagnsdragare måste man starta längst bak, helt OK så långt, men de borde ha längre mellanrum till starten innan för de som KRYYYYYPER framför. ÅÅååååh så stressad jag blir! Man försöker köra om, men det är tydligen inte populärt att bli omkörd av ett barnvagnsekipage, därför blev det en hel del offroadkörning igår kväll. Ut i gräset för att komma om. Här kom vagnens terrängdäck väl till pass kan jag tala om! I mål kom vi sent omsider i alla fall. Fast ändå fortsatte det att drösa in folk imål en halvtimme senare, de måste ha tagit sig en lång kisspaus i skogen eller nåt. Tror förresten jag gått 7 km istället för de utsatta 5, så mycket slalom som jag har kört, ojojoj. Å surat ned folk har man antagligen gjort också, även om jag faktiskt inte mejade ned så värst många på vägen ;-). Närå, men tack detsamma säger jag till alla surkottar i så fall. När man passerat samma ryggar för tionde gången, eftersom de går så pörskans långsamt, å de då blir sura å springer tre steg förbi en å fortsätter i samma lustempo igen, då ska det mycket till för att Emse ska behålla lugnet. Otroligt nog har inga huvuden rullat under gårdagen. Måste bero på att Elma och jag tog oss en rejäl sömnstund mitt på dagen istället för att åka och fika. Välbehövligt! Och nyttigt med för den delen kanske...
Tyvärr hade jag ingen kamera med på ruset, eller rättare sagt, jag rusade hemifrån utan den...hade nog varit för stressad för att pilla fram den ur min jättekameraväska om den nu hade tagits med också, men kolla gärna in hos Anna-Carin och Anna-Karin (länkade nere till höger) som fullgjorde sina plikter i dokumenterandets måste.
När jag tänker tillbaka på det förra- och enda vårruset jag tidigare deltagit i, d.v.s. för två år sedan, så klagaade jag redan då på hur svårt det var att komma förbi framförvarande, ska försöka påminna mig om att inte ta med vagnen fler gånger, om jag nu ska vara med fler gånger.... det visar sig....

När vi rusat av oss var Elma helslut, eller helhungrig åtminstone. Hade inte ätit sedan vi var på bvc vid 17.15, och då klockan började närma sig 21-snåret blev det lite kris. Fick fara hem till mormor och morfar i ett huj, å erbjuda henne middagsmål, för att hon skulle lugna ned sig. I vanlig a fall kan hon klara sig kanske 2 timmar utan mat på kvällen. dessa fyra(mestadels sovande)var jag riktigt imponerad av faktiskt. Långt mer imonerad så sent som imorse när det visade sig att lilla grynet sovit HELA natten från klockan 22.30 till 05.00, åt, somnade om och vaknade inte förrän kl 08.00 igen.
SKÖÖÖÖNT!!

Idag har det utlovats regn, en blå himmel skådas utanför mitt fönster nu, men det hinner nog ändra sig innan jag får arslet ur å tar mig ut på dagens promenad...
Nu e lillpinglan förbannad, jag måste visst göra en insats, återkommer vid ett senare tillfälle!

Överraskad

Igår ringde telefonen mitt på dagen. Det var min goa kusin Inger som var istan och ville komma förbi å snusa på Elma en sväng. Jättekul med besök tyckte jag, och Elma med för den delen som det verkade! 
Innan Ingers besök hade jag rensat garderoben på kläder jag inte kan/vill/kommerattkunna ha och när hon åkt hem började jag röja på balkongen. Mormor kom hit och underhöll Elma som var på riktigt solskenshumör! Skrattade högt och ljudligt åt mormors krumbuktanden! :-D
Ute på balkongen fliddes alla trätrallar undan, det sopades och fejades, planterades pelargoner och åts till och med middag där ute. Sedan bar det av till blomsterlandet för inköp av mer plant, och jag hann knappt få ned de sista i jorden innan P kom hem med Taxin från flygplatsen efter en lång dag i Stockholm. 


Nu ska jag återvända till lilla stumpan som jag verkar behöva byta blöja på igen. Stackarn har haft riktig sprutt på magen senaste dagarna, å bajsblöjorna har formligen haglat ned i blöjhinken. vet inte om det är förkylning (dock utan feber i så fall) eller tänder på G. Hon verkar inte må dåligt iövrigt av det i alla fall.
Humöret på topp alltså, även om hon vaknat en gång i timmen sedan kvart i två inatt (ja jag är tröööööött). senare idag blir det fika hos Karoline, efter det föräldrautbildning på bvc, även om bara 50% av elmas föräldrar kan deltaga denna gång, resterande halva ska på jobbinfo i hemstaden... å ikväll går vårrusetr av stapeln. Ni hittar mig LÄNST BAK, förmodligen med en övertrött bebis på ena armen och med andra armen upptagen av att försöka styra barnvagnen i rätt riktining..... Tempo Emse! ... Nä... ett annat år... kanske...

Morsdag

Ännu en slappdag är lagd bakom mig. Några kronor är också bortspenderade på kläder, BARA TILL MIG. Nä nu ljög jag förresten, P fick sig en skjorta han också. Vi lämnade skruttan hos mormor och morfar å tog oss lite shopping i Birsta istället föra att vara ute i sommarhettan. Det var faktiskt inte så många som hade tänkt samma tanke, de flesta agerade troligen som smarta människor och drog nytta av vädergudarnas härliga humör på annat sätt. Jag har nog aldrig sett shoppingmeckat så folktomt en helg efter löning. Helt otroligt glest med människor! Det gör ju i och för sig bara att jag trivs bättre, slippa trängas i butikerna och slippa kön till provrummen! Dagen innefattade sedan också välbehövd svalka i sommarhettan genom en kulglass i mumsig smakkombination (marsipan-choklad, apelsin-citron och blåbär) ute på Alnö!

I lägenheten trivs vi inte vidare värst såhär års utan försöker nästla oss in hos folk med gräsmatta i så stor mån vi bara kan. Ofta betyder det att vi hamnar hos lilla mams å paps då. De säger visst aldrig nej till besök. Inte till Elma åtminstone ;-).
Igår delade vi platsen på deras altan tillsammans med A-K, N-J, Elin, Gurli o Örjan och njöt av middag bestående av inkokt lax, kokt potatis och kall örtsås! Det är sommar på topp det, mina vänner! :-)

Elma njöt av -dock inte direkt i- solen! Varmt blev det, och att få ett bad var mycket populärt. morfar hittade inte riktiga badbaljan, men det gick lika bra att doppa sig i mormors bakbalja! En nybadad gladis njuter sen hos morfar i den 29-gradiga skuggan


Efter matstund var kusinerna påtagligt intresserade av varandra. Satt och glodde varandra i ögonen ett bra tag, Elma närmade sig för vad som såg ut att bli en kram men ändrade sig snabbt och försökte sno åt sig Elins rosa kjol istället! :-D

RSS 2.0