På två hjul

Stolt tjej som fick visa sin mamma sina balansfärdigheter på två hjul idag. Visst, lite läskigt fortfarande, men oj vad kul med belöning för all träning (och mod) hon lagt som insats. :). Stlt mamma också?! Självklart!! :))

Manneman han trivs på dagis han. Och sköter sig mycket själv tydligen. Idag hade han gått till "fröken" sträckt upp armarna och sagt: "tött". -Vill, du vila en stund Manne? Nickar till svar. Får komma upp ivagnen, och somnar enligt utsago inom en minut :) Mitt lilla gullhjärta det! <3 Så roligt när det kommer fler ord också. Böja (=blöja) älli (=välling) näää (kan iofs fortfarande i viss mån betyda ja, men ändå ;))

Dagisstart och vardag på intågande

Igår var dagispremiär för lilleman. Och återkomst för stora gryn förstås.
Två glada barn när vi kom och två lagom glada barn när vi skulle gå hem. Kan det bli bättre? :)
Manne tajmade ät och sovtider med förskolans rutiner. sov en tvåtimmarsblund efter lunch , så morsan fick sig en låååång kaffepaus. Vi är nämligen där tillsammans på inskolningen Manne och jag. Känns superbra så! Funkade fint även idag, vi får väl se när de erömda bakslagenj kan tänkas uppkomma. När morsan inte tänker vara kvar på dagarna kanske(?) Går inte att låta bli att känna sig lite smånervös för det, även  om det hittills gått förträffligt ba!
Han är ju rätt trygg i sig själv, lille herrn. Skiter blankt i vad omgivningen pysslar med -om han inte är nyfiken på  just det för stunden,-  och tultar runt och upptäcker den nya världen inom föörskolans grindar. Nån tripp elelr blick mot mamman igen, sen nya tag i forskandet. Och så är ju storasyster på plats vid utelek förstås. Månar om,- och bråkar med- sin lillebror, precis som han är van vid ;)

Å angående storasyster har vi fått kommentarer om hur mycket hon växt både på längd och i sinne och tal över sommaren. Kul att hon börjar våga ta lite plats bland "storbarna" också, sin uppmärksamhetsberoende personlighet till lags :-) ♥

Själv fick man höra glada tillrop om att man blivit mindre. Hehe, så olika det kan vara vilka man gillar se växa respektive krympa. Men drygt 6 månader senare och 15kg lättare är det fortfarande en bit kvar till målet. Det tar den tid det har har jag lärt mig allteftersom veckorna passerat, men så länge det går åt rätt håll får man ha mungiporna uppåt och sedan göra sitt bästa för att hålla sig kvar på mållinjen :))

mer semesterbevis

DEt var ju precis efter vi kommit ut ur takmolnet vi kom på att vi skulle dra iväg. Familj i husvagn. Dalarna. Svenskt så det förslår, men det går inte att förneka att det var riktigt avkopplande ett par dagar. Jovars, en jädrans massa passning av 1-åring och jämkande med 3-årings vilja, men, det hade det väl varit hemma också. Det passar oss att liksom komma ifrån alla måsten en stund. Bara göra det man känner för precis för stunden. Inga fasta planer, inga fasta tider.  Och framför allt: prioritera umgås-med-barnen-tid!! :)


Nån liten dam verkar vara lik sin mor vid samma ålder. Vankas det promenader dras det i handbromsen. Jag viiiiiiill INTE gåå!! DEt är jooooobbigt!! Jag ooooorkar IIIIINTE!! Och morsan och farsan har naturligtvis prioriterat bagageutrymmet i bilen till annat än syskonvagnen, så då får man ju ställa upp med ett par starka axlar om man vill genomföra sin kvällspromenad. Då passar plötsligt en promenad mycket väl in i en 3-årings kvällsplaner. Och alla får som de vill...plus lite kramp i nacken om kvällen ur föräldravinkel sett. ;)

När man knatat färdigt och axlarna får vila, så får föräldrahjärtat hoppa över några slag medan det ska se 3-åringen flänga omkring i diverse klätteranordningar i lekparken. i sina foppakopior dessutom. Hum, hur tänkte vi där? Ja, redo att kasta ut sig som skyddsnät försöker man släppa taget om hönsmamman inom sig. Intalar sig att när det ska ut och testas nya erfarenheter om sisådär 10-talet år så kommer vi se tillbaka på denna tid som -just det- rena barnleken......

Inte blir det så mycket lättare i hjärtats orosmoln när det ska köras bil. Men där är vi minst lika rädd om andras barn, fötter, hundar och gud vet vad mer det kan befinna sig på en körbana i södra Norrland.
småbrorsor ÄR avundsjuka på sina idoler, åtminstone när de kör bil ;)

Orosmolnen skingras faktiskt när det är dags för grävskopsevent. (Och superskoj!... tyckte inte minst en klåfingrig pappa ;))

Manne i galopp

och i snurr

praktismkt med tunnlar. Finns bara två håll de kan springsa åt då. Busenkelt med en mamma i ena änden och en pappa i den andra, är det sånt som kallas för kontroll ? ;)
Okej då, ni får en rutschkana till

Och en golfpremiär. Äventyrsgolf, va? Jag börjar förstå det där valda prefixet nu... :P
nästa gång det var utsiktsdags passade vi på att kombinera med eftermiddagsfikat.
Sen kunde två glada barn tillochmed ställa upp på förevigande... men många chanser får man inte ska ni tro....
Minisemesterns varmaste dag drog vi sedan hemöver igen. bara för att packa om å dra till stugan.
Där blev det ett tådopp igen. Vissa vågade tillochmed doppa knäna ... :)
och dansa och strutta...

och plaska förstås i ren lycka

Mina favvoboys på stranden

Full faaaart mot plurret!

nåja, så särskilt skönt var det inte där i, men man kunde ju ta och lira lite boll istället kanske?..
kvällsfika en sommarkväll :)

men vad har vi här då? Är det inte en kvällsPROMENAD så säg?! :D

MEN, en liiiten stund i härligt sommarkvällsväder, kan det vara alldeles underbart med promenadsällskap

Visst hade vi semester!

Här kommer åtminstone hälften av bildbevisen :)

Yeiiiiy!! Moster på återseende efter en veckas frånvaro i "spel(miss)bruk" ;-)


Hej och hejdå! Vår tur att vara orsaken till separation på ytterligare några dagar...
En vem-är-gladast-tävling med mormor hann vi också med innan avresa :D ♥

Å nästan lika glad blir man(ne) när man(ne) får köra lastbil aaaaallldeles själv! :D
Elma inspireras i att måla hästar i Nunäs

åsså ska det provsittas förstås... Mannar..

Elmor...

...å mammor förstås...

(pappor törs inte, eller hur? ;))

...men en go´lunch i Mora kan ´n va värd ändå :)))

...tillsammans med frugan...

...och pannkaksglada barn :)

lekpark till morron, middag och efterrätt ;)

åsså en och annan utsikt för att stilla morsans nerver :P

....barn gillar också utsikt... (eller så passar de på att sova under tiden :P)
vi badar tårna... tillochmed jag tyckte det var mer än nog vad gällde plasktemperaturen...
...och nu...är det kväller, så det blir en cliffhanger.... tillbaka med fortsättningen vilken dag som helst, håll ögonen öppna! ;)

RSS 2.0