Elma läser

Jag är imponerad. Förvånad. Förundrad. Vilken personlighetsförändring! Från att ha haft eld i baken ifrån tidiga morgon till sena kväll, märker jag nu plötsligt att den lilla damen ibland till och med  kan få för sig att sitta stilla. Alldeles, alldeles stilla. Liksom hänförd av vad en liten bok kan berätta för henne. Någon får gärna läsa för henne, åtminstone ett tag. Sedan vill hon fantisera själv, bläddra i egen ordning i eget tempo. Totte har en väldigt fin boll tydligen, det har hon visat otalet gånger för sin mamma den här eftermiddagen. Tottes nalle är också poppis. Titta! Titta! Titta! Det är nästan det enda ordet i vokabuläret för den lilla damen- men tänk så användbart ändå. :-)

Idag har jag hämtat och lämnat lilla hjärtat på dagis också. För första gången, alldeles själv. Och tänk så bra det gick! glada miner när (fastän/för att?)jag gick och glada miner när jag kom tillbaka. Inte undra på att mammahjärtat blir på bra humör då. :-)



Helgmys

Fredagsmys hör vi ju talas om i olika sammanhang. Vi har bräckt det den här helgen. haft både lördags- och söndagsmys! Fredagen blev ju inte så mysig eftersom jag var så trött efter magsjukeslängen. Bättrade dock på mig ordentligt till dagen efter, så till den grad att vi till och med fick gå på kalas. Elins allra första kalas. Ett år idag, även om vi firade igår. Grattis till lilla stumpan, som är ytterligare ett levande bevis på hur snabbt tiden försvinner! :-)

Idag slog vi följe med Filip & co till vårmässan. Den, som nästa år kommer vara vår nästan närmsta granne. Lite läskigt att det bara är fem(!) veckor till vi flyttar nu, och det känns bara finare och finare där uppe ju mer snö som försvinner, och ju närmare sommaren vi kommer! :-)

Pepse och Janne tog sig en flygtur idag också. En riktig sådan, med vy över Sundsvall per helikopter. Lite avis var jag allt, men, men, ett annat år är det väl min och Kanas tur... om jag nu inte vore så förbenat höjdrädd..... typiskt... :-D

Efter en promenad och efterföljande fika/mellanmål hemma hos oss bar det av till babysimmet. Farmor satt i publiken, och Elma visade upp sina fina simkonster. dagen till ära fick  hon också prova simfötter. Lite klurigt att komma på vad man skulle ha dem till, men spännande i alla fall!

Avslutade med middag hemma hos farmor och farfar. Nu blir det slappa som gäller resten av kvällen, så man kan smälta maten! :-)

Mys(och bus-)helgen i bildtrio (typiskt att vi glömde kameran hemma när vi var på kalaset bara)



15 månader

Tänk att det idag är precis 15 månader sedan den första morgonen vi fick vakna med Elma vid vår sida. Då hade vi i och för sig inte hunnit bestämma oss för att det verkligen var en Elma. Inte heller hade vi sovit så pass mycket att det är riktigt fair att säga att vi vaknade bredvid henne, för det var nog snarare så att vi vakade bredvid henne. Hela den där natten. Ja, en dag gammal då. Det händer liksom en del på 15 månader. Lite sjukdomar, mycket lycka, lite gråt, massor av glada stunder. Idag är det första morgonen som stumpan ska äta frukost på dagis. Ett dagis som hittills har uppskattats väldigt väl av vårt lilla hjärtgryn. Hon är glad när hon kommer dit, och vill helst vara kvar när hon ska hämtas, skakar på huvudet och skriker neeeeeeej när pappa föreslår att de ska gå hem :-D.   men, det lär komma bakslag säger de på dagis, så man får väl vara beredd på det. Just nu är vi bara glada att det känns som att hon blir så himlans bra mottagen och att hon trivs, leker, äter och sover hur bra som helst! När dagispersonalen säger att man ska vara stolt över att vi har ett så duktigt barn är man ju inte sen att anamma det, eller hur ;-).

Här lite femtonmånaders bilder. Avslutas också med en bild från samma tidpunkt förra året. - 3 månadershärtat alltså!




Nepp, nu ska jag gå och vila mig ett tag. Magen känns inte alls så upprorisk idag, det e jag såååå lycklig över ska ni veta! Men ork finns det inte mycket av ännu. Lite juice (ok, inte bästa magsjukemedicinen troligen, men det var det enda jag lyckades känna mig liiiite sugen på), några tuggor bröd och en kopp te, var allt jag lyckades få imig från onsdagens frukost till torsdagens kväll. Den här morgonen har som sagt börjat bättre, även med matlusten, så det verkar ju verkligen som jag e på väg åt rätt håll. :-)

so long!

Borde jag ju ha kunnat räkna ut :-(

Magen, min alltså, har varit lite skum hela veckan. Ett diffust molande och stundom aningen känsla av illamående. Idag hann jag inte mer än hämta pärlan på dagis så bröt det ut. Med en jädra fart. Mage i 120. Inte kul. Inne på femte timmen nu. Alltså hur mycket kan man samla på sig egentligen?? Förstår inte att det fortfarande kan finnas nåt kvar att tömma. Jag får väl vara glad så länge jag slipper kräkningarna antar jag. Men attans värst vore det ju om det tog om på Elma. Peppar peppar peppar! :-(
Inget jobb imorn heller. bra för magen och arbetskamraterna. Inte riktigt lika bra för plånboken. Men, vad göra?

Dagis!

Så var tiden kommen. Jag har tjatat många gånger nu, men nu har vi äntligen kommit igång. vi och vi förresten- Elma och pappa har kört inskolning för tredje dagen idag. Börjar bli varma i kläderna tycks det. Själv har jag inte ens kommit innanför dörrarna där ännu, men förhoppningsvis hinner jag med det redan imorgon!. jag e ju så nyfiken... har svååårt att hålla mig längre nu. Synd att man ska jobba så förbajat sent på dagarna, så man inte hinner med. Idag var iofs en kortdag på jobbet, men sen drog Pepppe och jag till banken och kom inte hem förrän vid femtiden iaf. då hade vi möjligtvis fått lite ordning på vilken typ av konton som ska öppnas här och stängas där, på vilka ränteupplägg vi ska köra när husaffären går igenom, vilka försäkringar vi ska ändra på och inte, o.s.v.  Jag är lika trött ikväll som igår kväll, enda skillnaden var att jag igår faktiskt slocknade redan innan klockan åtta, och sov mig igenom hela natten när jag ändå var igång...verkade som jag också behövde ladda batterierna (appropå mitt senaste inlägg)

Åter till dagis. Hur går det då? Jo, tack efter omständigheterna bra, har det bedyrats. Elma är redan bästis med sin inskolningsfröken, och att sitta själv på en "riktig" stol och äta fint med bestick, verkar inte vara några problem. Tydligen har hon inte hunnit visa särskilt mycket alls av sin bestämda sida ännu, vilket jag befarat att hon skulle göra, men det e klart.... hon väntar väl tills hon hunnit ställa sig in ordentligt först, linda dem kring lillfingret, för att sedan vips byta skepnad och bli ett ytterst enträget och högljutt litet barn......

Vår lilla goding, några dagar innan det där magsjukeeländet trängde sig på...

Samlar krafter

Det behövs helt klart. När jag vaknade imorse var det av att en mycket pigg och glad Elma pussade mig på kinden, naturligtvis med nappen kvar i munnen, sin vana trogen, men sött var det ju i vilket fall som helst. <3
Hennes mage är fortfarande inte hennes bästa vän, om jag uttrycker mig så, men vi har inte sett till vare sig några kräkningar eller förhöjda temperaturer på örontermometern så det känns ju som att vi är på väg i rätt riktning när det gäller den här magsjukan. Efter en piggochvakenperiod på någon timme började dock humöret svikta och det verkade behövas lite batteriladdning på lilla damen. Slocknade i samma stund hon lade huvudet på handduken(jo, den är utbytt mot kudden för närvarande) och efter en och en halv timmes vila masade hon sig upp, bara för att fortsätta ynka sig, utan att vilja ha vare sig mat, dryck eller blöjbyte. Vi vände således åter till bingen och där föll hon i sömn direkt igen, och det är nog ett par timmar sedan nu. Inte konstigt att man behöver vila när magen har hållt en vaken i flera dygn. Får hoppas sömnen för något gott med sig nu då, som till exempel en frisk liten Elma...


det är fler här hemma som samlar krafter just nu. Mina stackars blomster har plötsligt fått för sig att göra skäl för sina namn... den här till exempel:

en till, en till, en till.... och en till.....

Det börjar bli tröttsamt nu. För mig, men förmodligen mest för Elma. Hon har sån fart på magen att det lilla hon får i sig strax är ute på andra sidan igen bara en kort stund senare. alternativt råkar det istället komma upp samma väg som det kom in, vilket var fallet minst en gång i halvtimmen under gårdagsnatten. Det är inte lätt att vara magsjuk! Gårdagen bjöd på minst 30 blöjbyten och otalet byten av nedkräkta handdukar i sängen. Stackars, stackars liten. Inte roligt alls! Morgonen idag har tyvärr fortsatt i samma anda. Jag hoppas det ger med sig snart. Verkligen!

usch.. det där gick väl ändå lite väl snabbt...

Visst har vi hört att barn ofta blir sjuka när de börjar på dagis. Men det behövde väl inte betyda att dagens en och en halvtimme långa inskolning skulle sluta i kaskadspyor redan några timmar senare. :-( Stackars lilla gumman. De som ringde från dagis igår och sa att vi inte kunde komma då för att personalen fått magsjuka och var hemma. Men idag skulle det vara OK att komma sa de. Och var inte den här fröken också sjuk så måste det sitta smitta i leksakerna eller nåt, för några barn träffade hon nämligen aldrig, lillstumpan. De var ute, medan hon var inne med fröken och pappa samt en annan tjej och hennes mamma som också var där första dagen för inskolning. Så himla trist, hur som helst. Långt ifrån en drömstart, verkligen. Imorgon får nog bli min första VAB-dag som det ser ut, så att Peter kan jobba (om vi nu inte också blir sjuka förstås) och fortsätta inskolningen med sina komptimmar till veckan. Komptid existerar ju nämligen inte där jag jobbar. Där blir det bara avdrag för den tid man eventuellt kommer missar. Glöm någon plustid där liksom. Näråå...men men.. då får de stå ut med att det blir jag som får ta allt vabbande istället då...

Nu är det vår!

Just idag blev det vår. Dubbdäcken e nämligen väck. Fram med finfälgarna och ut och glassa. Då är det på riktigt liksom. Bara hoppas inte Bore ångrar sig och kommer tillbaka. Isåfall får plåthögen stå kvar på parkeringsplatsen och Peppe får ta bussen till kneget....

22ºC ute på verandan hos mormor och morfar vid halv tio tiden i förmiddags. Perfekt för kaffemys! Inte konstigt vi satt kvar ända fram emot elvatiden då vi drog till Matfors för däckbytet. Farfar tog Elma på en långpromenad i vagnen, jag stod och latade mig i solen medan jag nogsamt övervakade makens arbete med domkraften ;-). Efter intagen våffellunch begav vi oss till söndagens babysimpass, lika poppis som vanligt hos oss alla tre! Avslutade Matforsvistelsen med middag hos farmor och farfar och i bilen hem slocknade Elma på studs. Måste visst ladda extra mycket inför första dagisdagen imorgon. Spännande!  (Bara lite synd om mig som måste sitta på jobbet och fundera hur det går för mina älsklingar.... jag e allt lite avis jag... hehe.. )

Det är svettigt att byta däck, om ni inte visste det. Tur för pappan att han har en duktig hjälpreda när nu inte mamman orkar anstränga sig... ;-)



Det är så roligt nu, när Elma förstår och (i vissa fall till och med) gör det hon blir ombedd att göra.
Än mer roligt nästan, närhon kommer på själv vad hon borde kunna stå till tjänst med. Ofta kommer hon med våra skor om hon råka höra något om att gå ut. Hon är inte heller sen att själv klä på sig, mössa, vantar och nästan till och med att skorna går på ibland. Lättare är det dock att ta på sig pappas skor. Och minst lika roligt. XD


Imorse tog det nästan priset, när Peppe duschade, då var hon in i vårt sovrum, öppnade hans garderob och rotade fram ett par fillingar som hon kom och lade på badrumsgolvet lagom till han var klar. Så omtänksam, vår lilla tjej. XD.

Lediglördag!

Ja ja, i och för sig var jag ju faktiskt ledig förra lördagen åxå... det var ju påsk då, som bekant. Men nu är det liksom vanlig lediglördag liksom. Nåt heeeelt annat. Fyra arbetsdagar i rad bakom mig. Det var inte direkt nyss som det inträffade.....  någon gång innan jul 2008 närmare bestämt. Inte konstigt att man åkte på sitt livs första ögonmigrän igår. Flimrade som bara attan. Tog nån timme innan gav det med sig, störande så in i vassen. Tänk att man inte ska palla med lite vanligt hederligt arbete. Att vara sällskap åt sin lilla dotter är ju inte så avstressande det heller, kan intygas, men tydligen så blev det mer belastande att vara på arbetsplatsen.... kanske det faktiskt stressar mer att vara utan henne på dagarna.....

På måndag väntar inskolning på dagis. Tänk vad tiden går fort! Pappan och elmis ska vara där kl9.30. Själv ska jag jobba, så lite utanför känner man sig allt. Men på torsdag har jag ledig dag, så då får jag väl vara med då och få en inblick i hur Elma kommer spendera många vardagar framöver......

vi  har ju en envis liten tös som ni kanske har förstått. Men på dagis påstod de att de hade tjuriga fröknar också, så de trodde inte det skulle vara några problem... vi får väl se antar jag.... Uppmärksamhet älskar den lilla damen också (var hon nu kan ha fått det ifrån ;-P) och riktigt nöjd var hon när Kicki och Johan kom hit och busade i påsk... :-)

Påsktomte på vift i vårsolen

11ºC i luften. Strålande sol till den grad att det nästan började spritta av vårkänslor i kroppen. Västerås kunde definitivt ha bjudit oss på sämre påskaftonsväder.  En överlycklig liten Elma upptäckte att naturen inte nödvändigtvis alltid behöver vara vit, och att man till och med kan få lov att slippa vantarna ibland. I alla fall en liiiiten stund. :-)
Se upp, den lilla röda påsktomten är precis överallt..... (Mååånga bilder nu :-))

Karatetomte... (?)


Förundras över de där bräkande varelserna med horn i pannan...




Testar trädgårdsredskap...


kanske man skulle ta å dra till blåkulla i alla fall....

..nähä, det va visst för sent sa de, så då kan man ju lika gärna sätta sig å vila ett tag då....
på´t igen...


kollar trädgårdsgången...


gruset måste visst silas.......

å på altanen kan man bada... nästan :-D

å skotta vatten och snö!



slut på arbetsdagen! Nu går vi hem :-)

Det är kö hem

Första två timmarna var det inte många kottar ute på vägarna. Men efter lunchpausen har påsklovsfirarna tydligen fått eld i baken. Bråttom bråttom, först fram vinner..... eller? Stressa ned! Det hjälper inte att riskera livhanken för att avancera två placeringar, när man fortfarande ligger långt bak i kön och det är samma stoppkloss som ligger först långt där framme..... Är det ingen som håller med mig om att det är bättre tvärt om. Det är roligare att köra fort när ingen annan ser.... speciellt inte farbror blåljus :-P
Vi är i alla fall på väg åt rätt håll. Inte alls lika många som har intresse av att åka norrut så här på annandagen. Ser tätare ut i södergående körbana om jag säger så.....

Påsk :-)

Jaha, man får avsluta sin mammaledighet med en långhelg. Man kunde säkert ha det sämre. Det är väl aldrig så länge ledigt som under påsken. Halv torsdag (som för mig dessutom inföll under en ledig dag, så det blev HELLEDIGT istället), sedan inget jobb vare sig fredag, lördag, söndag eller måndag. Fyra och en halv dag betald ledighet. Gillas! :-)
Pysan har fått sina första påskägg. Inge karra dock, utan kläder av olika slag. första ägget kom från moster. Det var jättespännande! Så till den grad att det faktiskt var mer spännande än innehållet tyckte lillgryn. :-D Men mamman tog glatt hand om den fina tunikan tills det var dags för barnet att ikläda sig den.



mer äggöppning blev det när morfar kom med påskpresent från honom och mormor. En fin randig dress, med tillhörande strumpor och tights. Sedan idag också ett påskägg från farmor och farfar med strumpor och fin frukt. :-)

Mormor som åkt på både lunginflammation och bihåleinflammation har efter flera dagars besvär nu äntligen blivit så pass bra att hon vågade låta oss komma och träffa henne. Så vi har myst där över lunc och eftermiddag, sedan tog vi medoss morfar och moster och drog till Matfors och åt påskmiddag med farmor, farfar, Elin, A-K o N-J, allt medan mormor snällt fick stanna hemma och vila lite till. Vi tjuvstartade alltså med påskmaten, detta eftersom vi tänker dra söderut imorgon , jag, P och Elma, för att träffa lite fler nära och kära. :-)


Avslutar med att önska en god natt, fortsätt GLAD PÅSK och bjussa på ett par busiga klätterapor....

RSS 2.0